Vágólapra másolva!
A címvédő Denver már 2-0-ás hátrányban van a Minnesotával szemben az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nyugati elődöntőjében. A Timberwolves úgy győzte nagyon simán a Nuggets csapatát, hogy legjobb védője nem is játszott, sztárjainak pedig alig több mint félórát kellett a pályán tölteniük.

A Timberwolves ezúttal 106-80-ra nyert a Nuggets csarnokában úgy, hogy már 32 ponttal is vezetett, A vendégek ászai közül Karl-Anthony Towns és Anthony Edwards is 27 pontot dobott, miközben egyikük játékideje sem érte el a 40 percet. A Minnesotából ráadásul első gyermekének születése miatt hiányzott a franciákkal olimpiai ezüstérmes Rudy Gobert, aki a liga egyik legjobb védőjátékosaként a Wolves védekezésének a vezére.

A szezonbéli legkevesebb pontjukat szerző hazaiaknál a kétszer is az idény legjobbjává választott szerb Nikola Jokic csak 16 pontig (és ugyanennyi lepattanóig) jutott

 - és öt mezőnykísérlete volt sikeres -, míg Jamal Murray nyolc ponttal zárt, és egy ízben dühében a pályára hajított egy melegítőpárnát. A csapat borzalmas játékát a Nuggets edzője, Michael Malone sem viselte jól, az első negyedben egy bírói döntés után a pályára ment, ahol csak játékosa, Aaron Gordon tudta megakadályozni, hogy nekimenjen az egyik bírónak.

A Nuggets az egész meccsen egyetlen egyszer tudott vezetni, akkor is csak 2 ponttal, a Wolves pedig már az első félidőben csinált egy 43-18-as rohanást, amivel el is döntötte a meccset. 

A Denver az első 24 percben mindössze 35 pontig jutott, a coloradói csapat 83 mezőnykísérletéből mindössze 29 ért célba a 48 perc során.

Az NBA vezetősége kihirdette az év újonca-szavazás győztesét, aki a korszakos tehetségnek kikiáltott és a tavalyi amatőrbörzén elsőként elkelt francia Victor Wembanyama lett. A San Antonio Spurs 224 centis sztárját mind a 99 újságíró az első helyre tette, ez korábban csak öt játékosnak - Ralph Sampsonnak, David Robinsonnak, Blake Griffinnek, Damian Lillardnak és Karl-Anthony Townsnak - sikerült a liga történetében.

Victor Wembanyama, NBA, kosárlabda, San Antonio Spurs
Az idény legnagyobb meglepetése lett volna, ha nem a francia kapja az év újonca elismerést
Fotó: AFP / TIMOTHY A. CLARY 

 A 20 éves center 21,4 pontot, 10,6 lepattanót, 3,9 gólpasszt és 3,6 dobásblokkolást átlagolt az elmúlt idényben. Egyben ő lett az első az NBA-ben, aki legalább 1500 pontot, 700 lepattanót, 250 gólpasszt, 250 blokkot és 100 triplát elért egy szezonon belül.