Vágólapra másolva!
A Bietigheim lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének fináléjában, miután a szombati második elődöntőben 36-29-re legyőzte a Metz együttesét.

A francia együttes még nem jutott túl az elődöntőn a BL-ben - eddigi legjobb eredménye a két évvel ezelőtt megszerzett harmadik hely -, a Bietigheim pedig már a négy közé kerüléssel is története legjobb eredményét érte el. Az MTI azt írja, hogy a bemutatásnál Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya kapta a legnagyobb tapsot, az első percekben viszont nem volt oka "hangoskodni" az MVM Dome publikumának, mivel az első tíz percben csupán öt gól esett, 3-2-re vezetett ekkor a Metz. 

női kézilabda final four 2024, nőikézilabda,  finalfour2024, 2024.06.01.,  EHF FINAL4 WOMEN 2024, BL-elődöntő, Metz, Handball, SG, BBM, Bietigheim,
A Bietigheim fennállása legnagyobb sikerét érte el a Bajnokok Ligájában
Fotó: Csudai Sándor - Origo  / Csudai Sándor - Origo 

A folytatásban aztán jöttek a gólok, igaz, ehhez a játék felgyorsulása mellett az is kellett, hogy a kapkodás mindkét oldalon hibákat eredményezett. Ennek megfelelően kiegyenlített volt a találkozó, egyik fél sem tudott ellépni riválisától, a szünetben is csupán egygólos hátrányban volt a négyes döntő meglepetéscsapata, a Bietigheim.

A második félidő eleje is kiegyenlítetten alakult, fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a játékrész közepére az addigi legnagyobb különbséget kialakítva néggyel lépett el a jól játszó Bietigheim (25-21). Sőt, ezt még meg tudta toldani, hat perccel a dudaszó előtt 32-26 volt már az állás. Innen már nem volt visszaút a Metznek, amely harmadszor csatázhat a bronzéremért, a Bietigheim pedig legnagyobb sikerét érte el a BL-ben.

A találkozó legeredményesebbjeként a német alakulatot erősítő Xenia Smits kilenc gólt szerzett. Faluvéginek és Háfrának nem volt kísérlete. A Bietigheim kapusa, Gabriela Dias Moreschi 16 lövést hárított, a Metzben - a nyáron Győrbe igazoló - Hatadou Sako hét kísérletet hatástalanított.

Eredmény, elődöntő:
SG BBM Bietigheim (német)-Metz HB (francia) 36-29 (14-15)
MVM Dome, v.: Jelena Vujacic, Andjelina Kazanegra (montenegróiak)
lövések/gólok: 48/36, illetve 47/29
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 10 perc

A három magyar kézilabdázót, Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit és a térdműtét után gyógyuló, így a keretből kimaradt Szikora Melindát foglalkoztató együttes döntőbe jutása révén az 1992-ben ezüstéremmel záró TV Giessen-Lützellinden után lesz ismét német csapat a legrangosabb európai klubsorozat fináléjában.

Mindent egy helyen az Eb-ről