Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok csaknem hatszáz fős sportolói csapatot küld a két hét múlva kezdődő párizsi olimpiára - adta hírül az MTI.

Az insidethegames.biz beszámolója szerint az 592 versenyzőnek közel a fele indult már ötkarikás játékokon, a kétszeres olimpikonok több mint ötvenen vannak, míg 16-an három, négyen négy, hárman pedig öt olimpián vettek már részt korábban.

A portál anyagából kiderül még, hogy a csapatban 122 olimpiai érmes szerepel, köztük 66 olimpiai bajnok, akik összesen 110 aranyat nyertek.  

A legnagyobb név az úszó Katie Ledeckyé, aki hét arany- és három ezüstéremmel vezeti a legtöbb medált gyűjtők listáját, a tornász Simone Biles és a szintén úszó Caeleb Dressel hét-hét éremmel érkezik Párizsba, egy harmadik úszó, Ryan Murphy pedig jelenleg hatszoros ötkarikás érmes.

2024 U.S. Olympic Team Trials - Swimming - Day 3
Katie Ledecky egy igazi géniusz, az úszás mellett az egyetemi tanulmányiában is kiemelkedő. Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Női túlsúly

Bár az idei olimpia lesz az első a történelemben, amelyen a sportolói mezőny összetételét illetően teljes mértékben érvényesülni fog a nemek közötti egyenlőség, az Egyesült Államok olimpiai képviseletét ezúttal is a nők uralják: a csapatban 314-en kaptak helyet 278 férfiversenyző mellett. 

Sorozatban ez a negyedik alkalom, hogy az ország olimpiai bizottsága több nőt küld a játékokra, mint férfit.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről