Vágólapra másolva!
Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász portugál, görög és belga csapattal száll szembe a főtábla csoportkörében, míg az Alba Fehérvár a selejtezőben szlovák ellenfelet kapott a férfi kosárlabda Európa Kupában.

A nemzetközi szövetség pénteki sorsolását a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-címvédő Szolnok a harmadik kalapból várta, és az I jelű négyesben a portugál Portóval, a görög PAOK-kal és a belga Limburggal találkozik majd, számol be az MTI.    

A kiírásban 40 klub indul, 15-en főtáblások - köztük az Olajbányász -, 14-en a kvalifikációban küzdenek meg hét helyért, míg 18-an a Bajnokok Ligája selejtezőjéből érkeznek.

Az NB I-ben bronzérmes Fehérvár a 14 selejtezős csapatból a hét kiemelt közé került, így hazai pályán vívja meg a visszavágót a szlovák Prievidza ellen. A meccseket szeptember 24-én és 27-én rendezik.

Az EK előző idényében a Körmend nem jutott fel a főtáblára a selejtezőből, az Alba pedig 1/3-as győzelmi mérleggel a csoportkör után búcsúzott.

Egy osztállyal feljebb, a Bajnokok Ligájában magyar részről a bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerepel majd.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!