A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 12-7-re legyőzte Kanadát a párizsi olimpia női vízilabdatornájának második fordulójában, ezzel Mihók Attila és Cseh Sándor világbajnoki ezüstérmes együttese megszerezte első sikerét.

A női vízilabdázóink vereséggel kezdték az ötkarikás játékokat, miután szombaton 10-8-ra kikaptak az Európa-bajnok Hollandiától. Mihók Attila és Cseh Sándor világbajnoki ezüstérmes együttese hétfő este azzal a kanadai csapattal találkozott, amely az első fordulóban szabadnapos volt. A nyári időszakban a két válogatott közösen készült az ötkarikás játékokra, sőt két edzőmeccsük is volt: Gödöllőn 14-7-es, Görögországban 11-6-os magyar siker született. Így jó előjelekkel várhatták a magyarok az összecsapást.

magyar női vízilabda-válogatott
Keszthelyi Rita fantasztikusan játszott Kanada ellen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Jól indult az első negyed, ugyanis egy jól kijátszott emberelőnnyel megszerezték a vezetést a mieink. A kanadaiak ugyan két kapufát is lőttek, de Parkes és Keszthelyi Rita találatával növelte háromgólosra az előnyét a magyar csapat. Az első játékrészben nagyon jól működött a védekezés, Magyari Aldának nem sok védeni valója volt, Keszthelyi pedig büntetőből 4-1-re módosította az állást. Lekness még szépíthetett volna, de csak a kapufát találta el.

A második ráúszásnál a kanadaiak vitték el a labdát. Támadásban mindkét csapat sokat hibázott, közel négy percet kellett várni a játékrész első magyar találatára, majd Gurisatti Gréta ejtése után már négy volt a különbség. 
Másfél perccel a negyed vége előtt, 7-3-as állásnál Kanada emberelőnybe került, majd egyből időt kért a kritikus pillanatban, de Garda remek blokkja miatt ezt nem tudták kihasználni. A játékrész utolsó támadása során viszont McKelvey centergóljával alakult ki a 7-4-es magyar előny a szünetre.

Leimeter Dóra a Kanada elleni meccsen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A harmadik negyedik szintén sok pontatlansággal indult mindkét oldalon, de a védekezés továbbra is remekül működött. A magyar csapat támadójátéka nagyon kapkodóvá vált, kevés akciót sikeült lövéssel zárni, miközben emberelőnyből sem sikerült betalálni. A hosszú gólcsendet aztán Axelle Crevier ötméterese törte meg, de 15 másodperccel a vége előtt Keszthelyi bravúrgóllal válaszolt, így az utolsó felvonásra maradt a háromgólos magyar előny (8-5).

Az utolsó negyedet remekül kezdte a magyar válogatott, Garda és Vályi révén először vezetett öttel. 10-6-os állásnál jött a magyar időkérés. Bő négy perccel a meccs vége előtt Gurisatti pattintós lövése és Szilágyi gólja után gyakorlatilag már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a gólkülönbség. ismét hosszúgólcsend következett, Garda emberelőnyből találhatott volna be, de pechjére a kapufát találta el, így végül ötgólos magyar siker született.

Ezért jöttünk, és ezért küzdöttünk az elmúlt egy évben, hogy kijussunk, itt legyünk az olimpián. Sokat beszélgettünk a célokról, és hogy mit szeretnénk. Senki nem fogja ezt ingyen odaadni, nekünk kell megdolgozni érte.

 Szerintem a meccs elején ez ki is jött. Nagyon jól sikerült az elején megjátszanunk a centererek fault nélkül, de sajnos az látszott, hogy egy egész hetet egymás ellen két kapuztunk. Ez az emberelőnyös helyzetkihasználásunkon meglátszott, mert az szerintem nem volt jó, de ennek ellenére akcióból tudtuk magunkat tartani és jól védekeztünk. Ezekből kell építkeznünk. Most jön három nap, hogy felkészüljük egy iszonyatosan erős Kína ellen. Itt már látszódik, hogy minden meccs vérre megy. De nagyon-nagyon jól küzdöttünk, úgyhogy büszke vagyok a lányokra" – értékelt az M4 Sport kamerái előtt Keszthelyi Rita.

A Párizsban első győzelmét megszerző magyar válogatott legközelebb pénteken Kína ellen száll medencébe az olimpián. 

Eredmény:
női vízilabdatorna, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Magyarország-Kanada 12-7 (4-1, 3-3, 1-1, 4-2) 

gólszerzők: Keszthelyi, Gurisatti 3-3, Parkes, Vályi 2-2, Garda, Szilágyi 1-1, illetve McKelvey, Kindred, Wright 2-2, Crevier 1

A csoport állása: 1. Hollandia 4 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 2/2 (20-17), 3. Ausztrália 2/1 (7-5), 4. Kanada 0/1 (7-12), 5. Kína 0/2 (16-22)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!