Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa, Palasics Kristóf a Veszprémtől a portugál Benfica csapatához igazolt kölcsönben.

Palasics Kristóf a párizsi olimpián is pályára lépett a magyar férfi kézilabda-válogatottban, amelyben remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. A Veszprém a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a 22 éves kapus az Európa-liga-résztvevő portugál Benficánál folytatja pályafutását egy idényre szóló kölcsönszerződéssel.

A párizsi olimpia alatt alkalmam nyílt személyesen is egyeztetni Kristóffal a közeli és középtávú céljairól. Nem csupán kiváló és tehetséges kapus, hanem egy rendkívül intelligens és pozitív szellemiségű játékos is. 

A szakmai stáb és Kristóf is egyetértett abban, hogy fejlődése szempontjából kulcsfontosságú, ha minél több és folyamatos lehetőséget kap. Azért döntöttünk a Benfica csapata mellett, mivel itt Európa-liga mérkőzéseken is pályára tud lépni. Bízunk benne, hogy fejlődése töretlen lesz, hiszen hosszú távon komoly lehetőséget látunk benne és a további nemzetközi tapasztalat nagy előnyére válhat" - nyilatkozta Dr. Bartha Csaba, a Veszprém vezérigazgatója.

Palasics az előző idényben a La Rioja csapatában szerepelt kölcsönben, ám a spanyol együttes nem indul ebben a szezonban a nemzetközi kupában, ezért döntött úgy a Veszprém, hogy játékosa az idei szezont már ne ott, hanem egy másik csapatnál töltse.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!