Vágólapra másolva!
A ruandai Kigaliban a magyar női kosárlabda-válogatott legyőzte Szenegált, így megnyerte a világbajnoki előselejtezőt. A találkozó után a meccs legeredményesebbje, a 17 pontig jutó Kiss Virág értékelt az Origo Sportnak.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése Kigaliból, Ruandából.

Kiss Virág tagja volt a párizsi olimpiai szereplést Sopronban az utolsó pillanatokban elbukó magyar női kosárlabda-válogatottnak, valamint a párizsi olimpiai szereplést Debrecenben az utolsó pillanatokban elbukó magyar női 3x3-as kosárválogatottnak is. A 26 éves kosárlabdázó ezért aztán különösen nehéz lelkiállapotban várhatta a világbajnoki előselejtező döntőjét Szenegál ellen, de végül a magyar csapat magabiztosan győzött Ruandában, így Völgyi Péter együttese a 2026-os németországi vb selejtezőjében már biztosan ott lehet, függetlenül attól, hogyan sikerül a jövő évi Európa-bajnokság a számára.

kosárlabda, női, magyar válogatott, magyar női kosárlabda-válogatott, világbajnokság, vb, előselejtező, Szenegál, döntő, Kiss Virág
Kiss Virágnak már kijárt egy ilyen siker a magyar női kosárlabda-válogatottban
Fotó: fiba.basketball

Kiss Virág elárulta, már a tornán legelső, Szenegál ellen elszenvedett vereség után arról beszéltek, hogy a döntőben majd visszavágnak az afrikaiaknak. Ezután bevallotta, ez még nem kompenzálta azt, ami az évben korábban történt vele, de egy lépés afelé. A magyar kosaras hozzátette, a két elveszített olimpiai selejtező, és egy-egy más vereség után 

rengeteg bántást kaptak a játékosok, becsmérelték a sportolókat, de a ruandai siker megmutatta azt, hogy valójában mire képes a csapat, amely az egy hét alatt teljesített öt meccsen megmutatta, hogy hatalmas szíve van. 

Végül elárulta, pihenés és ünneplés is biztosan lesz a következő órákban. A teljes interjú ITT nézhető meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!