A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő ötlettel rukkolt elő Los Angeles polgármestere, a terve szerint mindehová tömegközlekedéssel utaztatná az embereket az olimpián. Mondjuk Los Angeles az ötkarikás játékok nélkül is az óriási dugóiról volt híres.

Los Angeles, a szenvedélyes autós kultúrájáról híres és a forgalmáról hírhedt város nagy hangsúlyt fog fektetni a tömegközlekedés használatára, amikor 2028-ban olimpiai játékoknak ad otthont - mondta szombaton Karen Bass, Los Angeles polgármestere. Los Angeles egyébként a modern autópálya-rendszer egyik szülőhelye, de a városban jelenleg mindennaposok a hatalmas torlódások és az ehhez kapcsolódó szennyezett levegő.

Az autómentes játékok azt jelenti, hogy az összes helyszínre tömegközlekedéssel kell majd eljutni" 

- mondta Bass egy párizsi sajtótájékoztatón. "Ennek érdekében kiépítettük a közlekedésünket és az infrastrukturális rendszerünket" - tette hozzá. Bass elmondta, hogy a város 3 000, az ország minden tájáról kölcsönkapott buszt fog felhasználni a forgalmi torlódások enyhítésére. Az amerikai kormány a múlt hónapban 900 millió dollárt ígért a város vasúti és buszrendszerének fejlesztésére a játékok előtt.

Los Angelesben ez mindennapos látvány. (Fotó: Frederic J. BROWN / AFP)

Bár az "autómentes játékok" kifejezés hallatára biztosan mindenki felhúzza a szemöldökét, nem lesz tilos autóval eljutni az olyan helyszínekre, mint a Dodger Stadion és a Rose Bowl, amelyek parkolóhelyekkel rendelkeznek. Ehelyett az az elképzelés, hogy a lehető legnagyobb mértékben ösztönözzék a tömegközlekedés használatát.

 "Már most azon dolgozunk, hogy munkahelyeket teremtsünk a tömegközlekedési rendszerünk bővítésével, hogy autómentes játékokat rendezhessünk"

 - mondta Bass. "És ez egy bravúr Los Angelesben, mert mi mindig is szerelmesek voltunk az autóinkba. De már most azon dolgozunk, hogy egy zöldebb Los Angelest építhessünk". - tette hozzá az elöljáró.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!