A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
Vágólapra másolva!
A női vízilabda-válogatott az 5-8. helyért rendezett meccsen 8-6-ra nyert a görögök ellen, így játszhat majd az ötödik helyért, ahol az olasz csapat lesz majd a magyarok ellenfele.

A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államoktól elszenvedett 5-4-es vereség után az 5-8. helyért volt kénytelen játszani a párizsi olimpián, ahol a görögökkel kellett először szembeszállnia. A meccs nem kezdődött rosszul, Parkes lőtte az első gólt a meccs elején, de ezt követően sokáig nem volt sok értékelhető megmozdulása a magyar csapatnak.

PARKES Rebecca
Parkes Rebecca lőtte a meccs első gólját
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A második negyed közepén már 4-1-re vezettek a görögök, amikor valami megváltozott a magyar csapatnál, amely mintha ekkora heverte volna ki az amerikaiaktól kapott pofont. Sorozatban Vályi, Szilágyi, majd megint Vályi szerzett gólt, így félidőben már 4-4 volt.

Vályi góljával kezdődött a harmadik negyed, így megint mi vezettünk, de megint elbizonytalanodtunk és jött is két görög gól, 6-5-re megint az ausztrálok által az alsóházba küldött görögök vezettek. A harmadik negyed végén Keszthelyi vette a hátára a csapatot, előbb egy bombagóllal egyenlített, majd a vezetést is átvette a magyar csapat az újabb góljával. A görögök gyorsan egyenlítettek, majd Garda egy perccel a negyed vége előtt megint visszavette a vezetést.

Keszthelyi Rita három gólt szerzett
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A negyedik negyedben Rybanska lőtte az első gólt, ekkor már két gól volt a magyar csapat előnye, majd Garda bombázott elemi erővel a görögök kapujába. Keszthelyi góljával már 11-7-re vezettünk, de a görögök rendre válaszoltak a találatainkra. Keszthelyi ötméterese után 12-8 volt, majd emberelőnyből megint szépítettek a görögök. Végül 12-9-re nyertünk, jöhetnek két nap múlva az olaszok az ötödik helyért, miután az olaszok 10-5-re nyertek Kanada ellen.

Eredmény, az 5-8. helyért:
Magyarország-Görögország 12-9 (1-2, 3-2, 4-3, 4-2)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Vályi 3, Garda 2, Parkes, Szilágyi, Rybanska 1-1, illetve Ninu, Xnaki, Elefteriadu 2-2, Plevritu, Aszimaki, Kidirioti 1-1

Magyarország: Magyari Alda - Vályi Vanda, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Faragó Kamilla, Parkes Rebecca - cserék: Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta, Mahieu Geraldine, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa

 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!