A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
13:50Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Forrnak az indulatok Olaszországban, miután a magyar férfi vízilabda-válogatott drámai csatában, ötméteresekkel legyőzte az olasz csapatot a párizsi olimpia negyeddöntőjében. A nyolc között kiesett olaszok egy szerintük őket károsító játékvezetői hiba miatt fellebbezést nyújtottak be, de a Nemzetközi Úszószövetség elutasította azt.

Az olaszok már a mérkőzés a magyar sikerrel zárult olimpiai negyeddöntő után nem leplezték dühüket a játékvezető ténykedése miatt. Mint ismert, a második negyedben Francesco Condemi kiegyenlített 3-3-ra, ám hosszas videózás után elvették az olaszok gólját, Condemit pedig brutalitás miatt piros lappal kiállították, amiért a lövőmozdulat végén a lendülő karjával arcon találta Jansik Szilárdot, akinek felszakadt a szemöldöke.

Jansik Szilárdnak felszakadt a szemöldök az olaszok elleni olimpiai negyeddöntőben
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem csillapodnak a kedélyek, az olaszok a CAS-hoz fordulnának

Az olaszok hevesen reklamáltak, ráadásul büntetőt is kapott a magyar csapat, amelyet Manhercz Krisztián értékesített, így 4-2-re húzott el a magyar válogatott, amely a 9-9-es döntetlen után büntetőkkel győzte le Olaszországot, így bejutott a legjobb négy közé.

Bár a négy perces emberhátrányban az olaszok nem kaptak gólt, mégis úgy érzik, az ítélet döntően befolyásolta a meccset, ezért a lefújás után fellebbezést nyújtottak be a World Aquaticsnek

 - írja a La Gazzetta dello Sport. Olaszország vezető sportlapjának beszámolójából kiderült, hogy csütörtök délelőtt Condemit, az Olasz Úszószövetség (FIN) elnökét, Giuseppe Marottát és Fabio Conti technikai igazgatót is beidézték meghallgatásra. Az olasz lap azonban kiemeli, hogy bár a Nemzetközi Úszószövetség megerősítette, hogy az olasz játékos ütése nem volt szándékos, ettől függetlenül elutasították az olaszok óvását.

Az Olasz Úszó Szövetségnél most azon gondolkodnak, hogy a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, hogy újabb fellebbezést nyújtsanak be.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!