Vágólapra másolva!
Rekordáron, mintegy 8 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el az amerikai baseball egyik első sztárjának meze vasárnap egy texasi aukciós ház árverésén - adta hírül az MTI.

Babe Ruth, legendás játékos öltözéke érte el a rekordárat. A mezt az 1932-es bajnokság (World Series) döntőjének utolsó előtti összecsapásán viselte, a meccset az ő pályán túlütött labdájának, hazafutásának köszönhetően nyerte meg csapata, a New York Yankees. 

A Dallasi Heritage Auctions aukciós házban tartott árverésen a sportmezre mintegy hat órán keresztül tartott a licit. 

Chris Ivy, az árverési cég illetékese a licit megkezdése előtt úgy nyilatkozott, hogy a Babe Ruth-mez minden idők legjelentősebb sport emléktárgya, ami aukcióra kerül.

L homme le plus aime
Babe Ruth legendás alakja volt a baseballnak. Fotó: Collection ChristopheL via AFP / Collection ChristopheL via AFP/© Roy Del Ruth Productions

A 24,12 millió dolláros leütési ár csaknem kétszerese az aukciós ház 2022-ben felállított rekordjának, amikor 12,6 millió dollárért kelt el 1952-ből egy baseball-kártya, ami a New York Yankees játékosát, Mickey Mantle-t ábrázolja, a bajnokságban eltöltött újonc évében. 

A vasárnapi aukción értékesített baseball-mez legutóbb 2005-ben cserélt gazdát, amikor 940 ezer dollárért talált vevőre, szintén a Dallasban működő aukciós ház árverésén.

Babe Ruth 1914 és 1935 között 22 szezont játszott az amerikai profi bajnokságban, a Major League Baseball-ban, és ezalatt 714 hazafutást ért el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!