A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Véget ért a párizsi olimpia, a magyar versenyzők is visszatértek már az országba, de a Sportgarden podcast-sorozatának utolsó epizódjában még a magyar vízilabdázás egyik korábbi ikonját, Märcz Tamást láttuk vendégül, aki a Nemzeti Sportügynökség Zrt. sportszakmai igazgatójaként dolgozik a magyar sport sikereiért.

A játékosként Sydney-ben olimpiát nyert, szövetségi kapitányként Tokióban bronzérmet szerzett korábbi magyar vízilabdázó otthon követte a párizsi olimpia versenyeit.

"Nagyon izgalmas és nagyon klassz olimpia volt. Én a tévé képernyőjén keresztül szurkoltam a magyar sportolóknak" – árulta el Märcz Tamás, aki a játékos és edző karrierjét követően a Nemzetközi Sportügynökségnél találta meg a számításait. – A sportnak rengeteg jótékony hatása van, az egészségmegőrzésen túl az emberi kapcsolatokat és a szocializálódást is segíti, amely a civil életben is hasznunkra lehet – mondta el a sportvezető, aki szerint öt fiatal gyerekből még mindig csak egy sportol. 

Märcz Tamás
Märcz Tamás öt és fél évig irányította a magyar férfi vízilabda-válogatottat
Fotó: AFP

Magyarországon az iskolai testnevelésórák keretein belül azért igyekeznek a sport felé terelni a legifjabbakat

Ha a vízilabdázókat nézzük, akkor ha az ország bármelyik pontjára lemegyünk egy uszodába, akkor a legkisebbek nem profi sportolók, hanem olimpiai bajnokok akarnak lenni. Van egy erős tradíciónk, hogy legjobbak között is a legjobbak szeretnénk lenni"

 – nyilatkozta Märcz Tamás, aki szerint a fiatalok sokszor a tanulmányaikra koncentrálnak inkább. Az egyetemi sport viszont egy olyan terület, ahol visszatérhetnek egy adott sportághoz. A teljes beszélgetést ide kattintva tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!