Vágólapra másolva!
A Ferencváros 45-27-re kikapott a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Európa-liga-selejtező szombati, első mérkőzésén.

A vendégek keretéből csak Jakub Mikita hiányzott. A hazaiaknál ott volt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Rasmus Lauge Schmidt is, aki 2019 és 2023 között a Veszprémet erősítette. A Ferencvárosnak ez volt az első tétmérkőzése az új idényben.

A szombati öszecsapás elején az Fradi háromszor is vezetett, azután viszont a dánok egy 5-1-es sorozattal elléptek. Pásztor István vezetőedző először a 12. percben 12-8-as hátránynál, majd a 25. percben 19-11-nél kért időt, mert fennállt a veszélye, hogy már az első meccs első félidejében eldől a párharc a dánok javára. A magyar csapat egy 3-0-s sorozattal csökkentette hátrányát, de erre a Silkeborg egy hármas gólsorozattal válaszolt, így a szünetben 22-14-es előnyben volt.

A Ferencváros 45-27-re kikapott a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában
Fotó: FTC Kézilabda/Facebook

A dánok remek védekezését bizonyítja, hogy hattal több kapura lövésük volt, mint a ferencvárosiaknak, ezek közül kilencet rontottak el, a vendégek pedig 11-et. Ehhez az is hozzájárult, hogy a Fradinak tíz, a Silkeborgnak csupán két technikai hibája volt az első félidőben.

A második félidő sem hozott változást a játék képében, sokkal többet hibázott a Ferencváros, mint a hazaiak, és több alkalommal is hosszú percekig nem talált a hálóba. Előbb a 10, majd a 15 gólt is meghaladta a különbség. Végül húsz technikai hibával zárt a magyar együttes, a dánok csak héttel.

Ónodi Jánoskúti Máté és Lékai Máté négy-négy, Nagy Bence és Karai Miklós három-három gólt lőtt, Borbély Ádámnak 11 védése volt. A túloldalon a világbajnok Nikolaj Laesö Christensen 12, Rasmus Lauge Schmidt nyolc, Patrick Boldsen hét találattal, Mikkel Möller Lövkvist 17 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Eredmény, selejtező, 1. mérkőzés: 
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - FTC-Green Collect 45-27 (22-14)
lövések/gólok: 59/45, illetve 49/27
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/3
kiállítások: 6, illetve 4 perc

A budapesti visszavágót jövő vasárnap 18 órától rendezik. A párharc győztese az első csoportkörbe jut.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!