A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott 5-4-es vereséget szenvedett a háromszoros címvédő Egyesült Államoktól a párizsi olimpia negyeddöntőjében, így nem jutott be az elődöntőbe. A találkozó után rendkívül szomorú magyar játékosok és Mihók Attila szövetségi kapitány is értékeltek.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Hősies játékkal, hihetetlen védekezéssel sikerült öt gólon tartani az amerikai női vízilabda-válogatottat az olimpiai negyeddöntőben, úgy, hogy az ellenfél második félidőben szerzett két gólja egyaránt labda nélkül befújt, kettős emberelőnyből született. Eközben a hajrában egy vitatható ötméteres is elmaradt a magyar válogatott részéről, Mihók Attila erről is beszélt a lefújás után a helyszínen.

Mihók Attila, vízilabda, magyar női vízilabda-válogatott, olimpia, negyeddöntő
Mihók Attila nem volt megelégedve a játékvezetőkkel a magyar női vízilabda-válogatott olimpiai negyeddöntőjében
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, védekezésben megvalósult az, amit szerettünk volna. 

Ilyen kevés gólos meccsen két kettős fór és egy lazán továbbintett ötméteres? Az olimpia az álmok versenye, de ezek után nekünk nehéz álmodozni. Nem gondolom, hogy ez a vereség kizárólag rajtunk múlott. 

Persze, négy lőtt gól szinte soha nem elég az Egyesült Államok ellen, de ezúttal úgy éreztem, szinte esélyük nincsen a gólszerzésre – nyilatkozta Mihók Attila. – A lányokkal még nem beszéltem, hiszen én itt vagyok, ők pedig sírnak. Innentől cél az ötödik hely megszerzése."

A magyar női vízilabda-válogatott játékosai valóban sírtak, egymást ölelgették a vízparton, majd gyakorlatilag kivétel nélkül könnyes szemmel vonultak át az interjúzónán.

„Ma ki kell sírnom magam. Ha így tudunk játszani, az azt jelenti, hogy korábban is játszhattunk volna így, és akkor nem az amerikaiakkal találkoztunk volna. Remélem, mindenki úgy jött ki a vízből, hogy nem maradt benne semmi. 

Ez nagyon fáj, próbálom feldolgozni, hogy ez megtörtént, és nem csak egy rossz álom. 

De azt megígérem, hogy az utolsó két meccsen is mindent belead az egész csapat, ezzel is bizonyítva, hogy jó vízilabdázók vagyunk" – mondta a hét védésig jutó Magyari Alda.

Magyari Alda
Magyari Alda kulcsszerepet játszott abban, hogy csupán öt gólt szereztek az amerikaiak
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Mi mindent megtettünk, ennél többet nem tudtunk volna beleadni. Reméltük, hogy a mi történetünknek nem ma lesz vége, és ez az utolsó percekig játszott. Egyedül azért van hiányérzetem, mert több fórt kaptak, kétszer ráadásul kettős fórt, mi pedig nem kaptunk ilyen lehetőséget. 

De az, ahogy a végén öleltük egymást a medence szélén, az mindent elmond arról, hogy milyenek vagyunk, mint csapat. 

Mindenki végig küzdött, harcolt, az utolsó erejéig" – mondta Gurisatti Gréta, aki hozzátette, gyermekkora óta arról álmodott, hogy egy olimpián, egy ilyen csapattal, egy ilyen csarnokban játsszon.

Gurisatti Gréta
A hatalmas küzdelem és a kiváló játék ezúttal nem ért olimpiai elődöntőt
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Amiről az elmúlt pár napban beszéltünk, hogy össze kell érnünk, az sikerült. 

Nem tudom, hányadik olyan meccsünk volt ez az amerikaiak ellen, hogy ilyen bírói nyomás alatt kell játszanunk. 

A görögök ellen számíthat, hogy ki lesz a csalódottabb csapat, erre a címre mi jó eséllyel pályázunk. De bízom abban, hogy úgy tudunk odaállni, mintha az elődöntőben játszanánk, és győzni tudunk ellenük" – értékelt Leimeter Dóra.

Az 5-8. helyért sorra kerülő, csütörtöki mérkőzésen a magyar női vízilabda-válogatott ellenfele Görögország lesz. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!