Vágólapra másolva!
Az olimpiai ezüstérmes franciákkal is találkozik a felkészülés során a magyar válogatott

A többi között az olimpiai ezüstérmes francia csapat ellen is készül az ősz folyamán a magyar női kézilabda-válogatott, amely Debrecenben egy felkészülési tornán is pályára lép a november-decemberi Európa-bajnokságot megelőzően. Erről Golovin Vlagyimir, az olimpiai hatodik helyezett nemzeti csapat szövetségi kapitánya beszélt az MTI-nek. 

A válogatott első összetartására szeptember 23-tól kerül sor, ennek során két felkészülési mérkőzést játszanak a román válogatottal, az egyik zárt kapus lesz, a másikra szeptember 28-án, szombaton 17.30-tól kerül sor Tatabányán. A második összetartás október végén lesz, akkor a tervek szerint a friss ötkarikás ezüstérmes, világbajnok francia együttessel játszanak két felkészülési találkozót a magyarok Toulonban, illetve Párizsban - derült ki az MTI beszámolójából. 

A párizsi olimpián keményen küzdött a magyar válogatott a franciák ellen
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A november 28-tól december 15-ig tartó magyar-osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadal előtti közvetlen felkészülés során a csoportmérkőzések és a középdöntő magyarországi helyszínén, Debrecenben rendeznek egy felkészülési tornát november 22-től 24-ig a szlovák és ukrán csapat részvételével. 

A hazai rendezésű Európa-bajnokság nagyon fontos, nem hiszem, hogy nagy változások lesznek"

 - felelte a keret esetleges megújulására vonatkozó kérdésre Golovin. Kitért rá: az Eb-n az olimpiával ellentétben nem 14, hanem 16 játékost lehet nevezni minden meccsre, ő nagyjából 18 fős bő kerettel tervez a felkészülésre, és bízik benne, hogy elkerülik a csapatot a sérülések az ötkarikás játékok miatt sűrű időszak után. 

Golovin Vlagyimir, olimpia, kézilabda, Párizs
Golovin Vlagyimir szerint az olimpián már megmutatta a női kéziválogatott, hogy kis szerencsével bárkit le tud győzni
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Az olimpia kapcsán a szövetségi kapitány úgy fogalmazott, szerinte az elért eredmény pozitív és a mutatott játékban is sikerült előrelépniük a korábbiakhoz képest.

Egy adott napon nincs olyan csapat, amelyet ne tudnánk legyőzni"

 - szögezte le, kitérve rá, hogy az olimpián mutatott tudással felvértezve kell nekivágni a következő világversenyeknek, ugyanakkor még sok területen van lehetőségük és kell is fejlődniük. 

Golovin Vlagyimir olimpiai résztvevő együttese az Eb debreceni A csoportjában sorrendben a törökökkel (november 28.), a svédekkel (november 30.), majd az északmacedónokkal találkozik. Mindhárom mérkőzés 18 órakor kezdődik. A magyarok továbbjutásuk esetén a szintén debreceni B csoport (Montenegró, Románia, Szerbia, Csehország) és a Bázelban sorra kerülő C csoport (Franciaország, Spanyolország, Lengyelország, Portugália) két-két továbbjutójával mérkőzhetnek a debreceni középdöntőben (december 5., 6., 8., 10.). A döntő hétvégére, azaz az elődöntőkre és a helyosztókra (döntő, bronzmérkőzés, az 5. helyért) december 13-án és 15-én kerül sor Bécsben. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!