Vágólapra másolva!
Cristina Neagu és klubja, a román CSM Bucuresti pénteken jelentette be, hogy ez lesz minden idők egyik legjobb női kézilabdázójának az utolsó idénye, és a szezon végén visszavonul.

Az idény végén lezárul egy fejezet a női kézilabda történetében, miután pénteken bejelentette visszavonulását minden idők egyik legjobb játékosa, Cristina Neagu.

A 36 éves román átlövő klubjaival és a válogatottban is rengeteg sikert ért el és számos rekordot állított fel. A montenegrói Buducsnoszt Podgoricával 2015-ben a Papp László Sportarénában a norvég Larvik ellen megnyerte a Bajnokok Ligáját, valamint 102 góljával Andrea Peneziccsel holtversenyben a sorozat gólkirálya lett. A diadal mellett kétszeres ezüst- és négyszeres bronzérmese a BL-nek. Ugyancsak klubszínekben nyolcszoros román és négyszeres montenegrói bajnok.

A válogatottal igazán nagy sikere nem volt, de azért egy vb- és egy Eb-bronzéremmel sincs oka szégyenkezni. Úgy meg pláne nem, hogy az Európa-bajnokságok történetének ő gólkirálya, ahogy a BL-nek is több mint 1000 góljával. A román válogatott történetének is ő legeredményesebb játékos 936 találatával.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!