Vágólapra másolva!
Svéd beállóval, Anna Lagerquisttel erősíti meg keretét a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO női kézilabdacsapata.

A Győr kedden a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a kőkemény svéd beállóval, Anna Lagerquisttel. A kisalföldi klub közleménye kiemelte: az új szerzeményre "elsősorban védekezésben számít majd a szakvezetés, de adott esetben természetesen támadásban is szerephez juthat majd".

HANDBALL WC SWEDEN-CAMEROON, Anna Lagerquist
A svéd Anna Lagerquist (középen) a Győri Audi ETO KC csapatához igazolt
Fotó: TT News Agency via AFP

"Anna kőkemény védekezéséről híres, az is volt a célunk az igazolásával, hogy tovább erősítsük ezt a területet a csapat játékában. Rutinos játékosról van szó, örülök, hogy minket választott. A Nantes nyár végi csődje után nyílt lehetőség a megszerzésére, nekünk pedig pont az ő karakterére volt most szükségünk" - idézte a kommüniké Endrődi Pétert, a Győri ETO Kft. ügyvezetőjét. - "Ugyan jelenleg sérülésből lábadozik épp, de nem is azért érkezik, mert most azonnal szükség lenne rá. A rehabilitációja végső lépéseit Győrben végzi el és a szezon második felében térhet majd vissza a pályára. A szezon hosszú és jelenlétével bővülnek majd a rotációs lehetőségeink is. Egy plusz egy éves kontraktust írtunk alá."

"Nagyon boldog vagyok, hogy az Audi ETO játékosa lehetek. Nem voltak egyszerű heteim nyár végén, hiszen sérülten tudtam meg a klubom megszűnését, de nem pánikoltam, inkább hagytam időt magamnak, hogy az új lehetőségek megtaláljanak. 

Ellenfélként jól ismertem a klubot, tudom, hogy a győri csapat az egyik legjobb a világon, itt pedig nagy célokat tűznek ki a keret számára"

 - fejtette ki Lagerquist, akinek februárban szakadt el a keresztszalag a bal térdében, bevallása szerint a rehabilitáció a tervezettek szerint, jól zajlott eddig. 

A harmincéves játékos a svéd válogatott oszlopos tagja. Aktív részese volt nemzeti csapata negyedik helyezésének a tokiói olimpián, illetve a 2023-as világbajnokságon is. Pályafutását a svéd Lugi gárdájában kezdte, majd a dán Nyköbinghez igazolt 2017-ben. 2020-tól két szezonon át a Rosztovot erősítette, onnan igazolt 2022-ben a francia Nantes csapatához - írja az MTI.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!