Vágólapra másolva!
A hosszú magyar hétvége alatt jó néhány kiemelkedő tenisztornát is figyelemmel kísérhettünk. A visszatért Becker előbb megsérült, majd győzött Grazban, Bardóczky páros tornát nyert Újvidéken, a visszavonulni készülő Rafter pedig Indianapolisban lett első. Igaz, a világranglistán továbbra is első brazil Kuerten sérülés miatt feladta a meccset.

Jó hírt kaptunk a jugoszláv szatellitról, hiszen a Bardóczky Kornél, Nagy Zoltán páros győztesen fejezte be a 25 ezer dollár összdíjazású teniszkörverseny első tornáját. A Slovic, Madjarovski jugoszláv kettős elleni 5:7, 6:0, 6:4-es meccsen Nagy az első szettben kisebb bokasérülést szenvedett, de rövid ápolás után folytatni tudta a mérkőzést.

Boris Becker rajongói nagy örömmel vették tudomásul a nagy teniszező visszatérését. A háromszoros wimbledoni győztes azt mondta, mindenkit erre biztat, aki már abbahagyta a teniszt, de azért szingliben már nem akar szenvedni a fiatalok között, s az ATP-tornákon csak a párosban láthatják. Ezúttal hű maradt korábbi önmagához - nem másította meg szavát, mint annyiszor - és, ahogy ígérte, csak az öregfiúk tornáin vállalta az egyest.

A grazi fellépését egynapos müncheni kényszerpihenő után viszont - ellentétben az első meccsén Ivaniseviccsel az oldalán elszenvedett vereségével - sikeresen folytatta. Becker még csütörtökön, sérülés miatt feladta a Björn Borg elleni mérkőzését, és Németországba repült kikezeltetni meghúzódott combját. Szombaton viszont már ismét játékra jelentkezett, és biztosan győzte le az 1987-es wimbledoni bajnok Pat Casht 6:4, 6:4-re. "Az orvosom kisebb csodát tett - mondta. - Kedvencemet, a szerva-röpte stílust nem mertem megkockáztatni, de ezzel együtt nagyon elégedett vagyok." Becker hozzátette: bár korábban többször lekicsinylően nyilatkozott az öregfiúknak szervezett versenyekről, megpróbálja rábeszélni korábbi vetélytársait, Stefan Edberget, Michael Stich-et és Thomas Mustert is a visszatérésre.

Lassan veteránnak számít az ausztrál Rafter is, aki az idény végén akar visszavonulni. Most még a legjobbak között van, s az ötödik helyen emelték ki a 800 ezer dollár összdíjazású, indianapolisi tornán. A rendezők bánhatják hogy nem bíztak jobban benne, de a nézők sem örültek, mert elmaradt a jó meccs a fináléban. Rafter döntőbeli ellenfele, a világranglistát vezető brazil Gustavo Kuerten 4:2-nél ugyanis, sérülés miatt, a mérkőzés feladására kényszerült.

Washingtonban az amerikai Andy Roddick nyerte a 800 ezer dollár összdíjazású férfitornát, a döntőben 6:2, 6:3-ra győzött az Andre Agassit búcsúztató holland Sjeng Schalken ellen.

A US Open előtti egyik legnagyobb női tornán az amerikai Serena Williams lett az első. Az 1,2 millió dollár összdíjazású torontói verseny döntőjében 6:1, 6:7, 6:3-ra győzött honfitársa, Jennifer Capriati ellen. Ő azonban nem nagyon szomorkodik, hiszen remek éve van, s már a második a női világranglistán. A tegnap megjelent állás szerint továbbra is a svájci Martina Hingis vezet, s az eddig mögötte álló amerikai Davenport most a harmadik. A top 10 további tagjai: 4. V. Williams (amerikai), 5. Clijsters (belga), 6. Henin (belga), 7. Szeles, 8. Mauresmo (francia), 9. Tauziat (francia), 10. S. Williams (amerikai).

Korábban:

Becker győzelemmel tért vissza Grazba

Tenisz a tetőn

Mindent egy helyen az Eb-ről