Vágólapra másolva!
Ausztrál információk szerint a hétfőn kezdődő hongkongi Salem Open elnevezésű, 400 ezer dollár összdíjazású tenisztornán visszatér az ausztrál Mark Philippoussis, aki immáron hét hónapja nem játszott tétmeccset. Az 1998-as US Open döntősének térdsérülése azonban már a múlté.

Philippoussis hét hónap után
játszhat újra tétmeccset

Tavaly, Wimbledonban kezdődött kálváriája, amikor megsérült és térdét meg kellett műteni. Év elején - egyes vélemények szerint túl korán - megpróbálkozott a visszatéréssel, de ismét megsérült. A világranglista 8. helyéről a 87. pozícióba visszaesett sztár a Salem Open után egy hetet pihen, majd indul Európába, ahol részt vesz a stuttgarti és a párizsi Masters-tornán is. "Reálisan nézve abban reménykedünk, hogy Mark átvészeli ezeket a tornákat újabb probléma nélkül és szerez némi önbizalmat" - fogalmazta meg a vágyakat McCurdy.

Érdekesség, hogy Philippoussis valószínűleg nem véletlenül választotta Hong Kongot visszatérése színhelyéül: tavaly ugyanis a döntőig menetelt, ahol a német Nicolas Kiefer állította meg három játszmában (7:6, 2:6, 6:2).

Pincési László

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről