A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Hat elődöntőből három nagy meglepetéssel zárult, ám ami még meglepőbb: a stuttgarti férfi viadalán mindkét találkozón az esélytelenebb teniszező győzött. A fehérorosz Mirnyij az orosz Kafelnyikovot, a német Haas az asuztrál Hewittot győzte le. Svájcban a női világelső Capriatit Davenport leckéztette meg.

A selejtezőből főtáblára jutott fehérorosz Max Mirnyij, illetve a német Tommy Hass játssza a tenisz mestersorozat stuttgarti állomásának fináléját, miután a két teniszező meglepetésgyőzelmet aratva sikerrel vívta meg az elődöntőket. Mirnyij az orosz Jevgenyij Kafelnyikovot 82 perc alatt búcsúztatta (7:6, 6:3), míg Haas az idei US Open-győztes ausztrál Lleyton Hewittnál bizonyult jobbnak (3:6, 6:4, 7:5). "Soha semmi kétségem nem volt afelől, hogy nyerhetek" - mondta a páros specialistának számító Mirnyij, aki a brazil Kuerten, a horvát Ivanisevic, és az amerikai Sampras után Kafelnyikovot is elintézte, így egy hét alatt 19 Grand Slam-címmel rendelkező vetélytársat vert. "Sokszor játszottam már ellenük és néhányszor már legyőztem őket."

Tommy Haas szintén bravúrt hajtott végre, hiszen nemcsak legyőzte Lleyton Hewittot, de ezáltal megtörte az ausztrál 17 mérkőzés óta tartó veretlenségét. Ezzel Hewitt feljött a világranglista 2. helyére, bár eggyel feljebb is léphetett volna, ha megnyeri a tornát.

A zürichi Swisscom Challenge elnevezésű női verseny elődöntőjében az amerikai háziversenyt Lindsay Davenport nyerte, miután az újdonsült világranglista-vezető Jennifer Capriatit 6:1, 5:7, 6:2-re verte. Ezt tekintve meglepetés is lehetene az eredmény, ám nem árt tudni: Davenport mérlege kimagaslóan jó, 7-2 honfitársnője ellen.

"Kicsit meglepett a győzelem" - vallotta be Lindsay, aki ötödik tornáján negyedszer jutott a fináléba. "Nem éreztem, hogy jól játszanék, inkább Jennifer volt rossz." Capriati nagyon csalódott volt a saját formája miatt. "Nem voltam ideges, de bizonytalanul játszottam." Davenport ellenfele a jugoszláv Jelena Dokic lesz, aki Nathalie Tauziat-t 6:2, 6:2-re verte.

A 140 ezer dollár összdíjazású pozsonyi WTA-viadalon a hazaiak egyik szeme sírt, a másik nevetett. A selejtezőből elődöntőig jutott Martina Sucha ugyan legyőzte a szintén a kvalifikációból bekerült spanyol Adriana Serra-Zanettit (5:7, 6:1, 6:1), ám a másik ágon Ludmila Cervanova 6:3, 6:2-re kikapott a negyedik kiemelt Rita Grandétól. A vasárnapi győztes 16 ezer dollárral lesz gazdagabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!