A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A több-kevesebb sikerrel megvívott selejtezők után két magyarért szoríthatunk a hét öt tenisztornáján. A hölgyek között egyedül Mandula Petra van versenyben, aki a linzi tornán a hazai Wartusch-sal svéd, szlovák kettős ellen kezd. A férfiaknál Sávolt Attila a spanyol Diaz ellen kezd Szentpétervárott.

A Davidoff Swiss Indoors elnevezésű baseli tornán összesen egymillió dollár kerül kiosztásra. A legnagyobb győzelmi eséllyel természetesen a kiemeltek indulhatnak csatára, közülük is a brazil világelső Gustavo Kuertennek kell csipkednie magát, hiszen ha nem nyer, akkor Kuertennek elveszítheti vezető helyét az idei ATP Champions Race-ben. Kuerten mögött Henman, Corretja, Federer, Clement, Roddick, Moya és Gambill a kiemeltek további rangsora. A tavalyi győztes svéd Thomas Enqvist (a döntőben a svájci Roger Federert verte 6:2, 4:6, 7:6, 1:6, 6:1-re) nem áll rajthoz, inkább Stockholmban próbál szerencsét.

A svéd főváros a 800 ezer dollár összdíjazású Stockholm Open elnevezésű tornán látja vendégül a világ legjobbjait. A legnevesebb teniszező az a Lleyton Hewitt, aki győzelme esetén akár a világelsőséget is átveheti. Rajta kívül a francia Grosjean, a tavalyi győztes Johansson (tavaly: 6:2, 6:4, 6:4 Jevgenyij Kafelnyikov ellen), Canas, Enqvist, Schalken, El Aynaoui és Ferreira jelenti a színvonalat.

Stockholm Open, 1. forduló:
Canas - Kiefer 6:3, 6:2
El Aynaoui - Squillari 7: 6, 6:4
Ferreira - Rochus 7:5, 6:2
Soderling - Delgado 6:3, 6:3
Gustafsson - Clavet 6:4, 6:3
Vinciguerra - Johansson 6:3, 7:6

Ugyancsak 800 ezer dollár a tét az oroszországi, szentpétervári St. Petersburg Openen, ahol a spanyol Juan Carlos Ferrero az első számú kiemelt, de elindul a két legjobb orosz, Jevgenyij Kafelnyikov és Marar Szafin is. Noha Szafin a Kremlin Kupán ért sérelmek miatt úgy nyilatkozott, többet nem indul hazai versenyen, ígéretét kénytelen volt megszegni, hiszen címvédőként (tavaly a szlovák Hrbatyt verte 2:6, 6:4, 6:4-re) sok ATP-ponttól esne el. A verseny érdekessége, hogy indul Sávolt Attila is, aki az első fordulóban a spanyol Jacobo Diaz ellen meccsel. Diaz nem ismeretlen számára, hiszen eddig három alkalommal is találkoztak. 1996-ban Tamperében Sávolt 7:6, 1:6, 6:4-re győzött, majd ugyanabban az évben a budapesti tornán Diaz 3:1-es Sávolt-vezetésnél visszalépett. Utoljára tavaly, Limában kerültek szembe egymással, akkor a spanyol teniszező diadalmaskodott (6:4, 3:6, 6:3). Amennyiben Attila nyerne, a második fordulóban az ötödik kiemelt francia Santoro várna rá.

Szentpétervár, 1. forduló:
Ivanisevic - Massu 6:2, 6:3
Santoro - Elgin 6:4, 6:3
Volcskov - Escude 6:2, 7:6
Vacek - Rochus 6:3, 7:6
Martin - Burgsmüller 4:6, 6:3, 6:4

A hölgyek WTA-tornái közül a linzi 565 ezer dolláros érdemel említést. Ugyan Venus Williams csuklósérülés miatt lemondta a szereplést, még maradt sztár, gondoljunk csak a Lindsay Davenport, Justine Henin, Jelena Dokic trióra. A versenyen három magyar is szerencsét próbált. Kapros Anikó a selejtező első fordulójában kikapott a horvát Kostanictól (6:4, 6:1), ugyanígy járt Mandula Petra is, igaz, őt Gubacsi Zsófia verte (6:3, 7:6). Gubacsi ezt követően túljutott a szlovák Habsudován (7:5, 7:6), ám az orosz Miskina megállította (6:3, 3:6, 6:2). A párosoknál jobban ment Mandulának, aki az osztrák Patricia Wartusch oldalán a főtáblára jutásért megverte az orosz Gyementyijeva, Miskina kettőst (4:6, 6:4, 7:5). Az első fordulóban a Carlsson, Habsudova svéd, szlovák páros lesz az ellenfél.

Eredmények, 1. forduló:
Magdalena Maleeva - Paola Suarez 7:5, 6:1
Majoli - Fauth 5:7, 6:4, 6:0
Rubin - Nagyova 6:2, 6:1

A másik női versenyen 170 ezer dollárt osztanak szét, a Seat Open Luxembourg viadalon a belga Clijsters az első kiemelt, őt Farina Elia, Coetzer, Huber, Kurnyikova, Raymond, Kremer és Schiavone követi.

Korábban:

Pincési László

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!