A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A vártnál kisebb mezőny lesz a 32. Siemens-MÁV-Tokaj-express férfipárbajtőr-Világkupa versenyen, de így is húsz-huszonkét nemzet közel száz vívója lép pástra pénteken a Nemzeti Sportcsarnokban, illetve a nyolcas döntő résztvevői a Hilton Budapest Westend szállodában.

"Eddig tizennyolc ország küldte el a nevezését, de mivel rendszerint az utolsó pillanatokban is érkeznek versenyzők - többnyire a volt szovjet tagköztársaságból -, minden bizonnyal bővül a lista" - fogalmazott a viadal szerdai sajtótájékoztatóján dr. Fenyvesi Csaba, a párbajtőr háromszoros olimpiai bajnok szakági menedzsere, aki történetesen az első versenyt megnyerte 1970-ben. Mint elmondta, a világranglista első harminckét helyezettje közül eddig kilenc vívó indulása biztos. A rangsorban a legelőkelőbb helyen jegyzett a harmadik Milanoli, illetve a negyedik Rota, a sydneyi olimpián csapatban aranyérmes olasz válogatott két tagja. Milanoli "mellékesen" a tavalyi vb egyéni győztese, Rotáról pedig azt kell feltétlenül megjegyezni, hogy ő a verseny címvédője, s a tavalyi döntőben Fekete Attilát verte.

S bár Milanoli az egyéni vb-címvédő, a magyar válogatott négy aktuális világbajnokkal rendelkezik, hiszen a nimes-i vb-n csapatban a Fekete Attila, Kovács Iván, Imre Géza, Kulcsár Krisztián összetételű kvartett lett az aranyérmes. A hét végén azonban közülük csak hárman lépnek pástra, mert Kovács Iván lázas beteg. Ám a Fekete, Imre, Kulcsár trió mellett a csapatban egyre inkább helyet követelő Boczkó Gábornak is jó esélye van a döntőbe jutásra.

A Tokaj-express Világkupa utoljára 1995-ben zárult hazai győzelemmel (akkor Kovács Iván lett az első), de a szakvezetés reményei szerint idén újra magyar siker következik. A verseny pénteken 14 órakor a selejtezővel kezdődik a Nemzeti Sportcsarnokban, majd szombat 9 órától ugyanitt a hatvannégyes tábla asszói következnek, a nyolcas döntőre pedig 15 órától a Hilton Budapest Westend szállóban kerül sor.

Fábik Tibor

Ajánlat:

Ferjancsik-ezüst a gödöllői kard-Világkupán

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!