Vágólapra másolva!
Az Új Kína hírügynökség szerint  valószínűleg Kínába szerződik a világ egyik legjobb asztaliteniszezőjének tartott svéd Jan-Ove Waldner, a 36 éves, világbajnoki és olimpiai aranyérmes játékos, aki a zágrábi Eb-n aranyérmet nyert a svéd válogatottal. A "pókerarcúnak" becézett játékos nagy kihívásnak tekinti, hogy az ázsiai ország bajnokságában játsszon, ehhez azonban még meg kell szereznie klubja, a Kalmar jóváhagyását.

"Volt egy megbeszélésünk, de egyelőre semmi sem dőlt el. Egy viszont biztos: a Kalmar csapatával kötött megállapodásom egy év múlva jár le" - mondta Waldner. Amennyiben létrejön a megállapodás, Waldner lenne a második svéd játékos Kínában: Jörgen Persson ugyanis nemrégiben szerződött a Hejlongcsiang Szancsinghez. Waldner és Persson is tagja volt 2000-ben Kuala Lumpurban annak a világbajnok svéd válogatottnak, amely a döntőben Kínát győzte le.

A svéd válogatott Waldnerrel a soraiban megvédte címét a zágrábi Eb-n, miután óriási küzdelemben legyőzte a németeket. Svédország, amely két évvel ezelőtt a brémai Eb-n szintén Németország ellen nyert a fináléban (4-1), ezúttal több mint két és fél óra alatt múlta felül ellenfelét.

Férfi csapat, döntő:
Svédország-Németország 3-2
Waldner - Wosik 3-0 (9, 9, 13)
Hakansson - Boll 1-3 (4, -4, -9, -5),
Karlsson - Hielscher 3-1 (-11, 7, 13, 11)
Waldner - Boll 0-3 (-9, -4, -4),
Hakansson - Wosik 3-2 (5, -8, -15, 5, 6)

"Rendkívül izgalmas finálé volt. Amikor az ötödik meccsen Wosik révén 2-1-es vezetést szereztek a németek, veszélyben forgott a végső győzelmünk" - mondta Waldner, aki Wosik ellen aratott győzelmén kívül egy vereséget is begyűjtött, Boll verte 3-0-ra. "Végül, szerencsére mégis a jobb együttes diadalmaskodott" - tette hozzá a pókerarcú svéd.

Az Európa-bajnokságok 44 éves történetében a keddi volt a negyedik svéd-német döntő, valamennyit az északiak nyerték meg. "Ilyen közel még sohasem álltunk a győzelemhez, de mégsem érezzük úgy, hogy elvesztettük az aranyat. Inkább megszereztük az ezüstöt" - értékelt a vajdasági Zentáról elszármazott Korpa István, a német válogatott edzője.

Európa-bajnok:
1. Svédország (Waldner, Hakansson, Karlsson)
2. Németország (Boll, Hielscher, Wosik)
3. Franciaország (Eloi, Chila, Legout) és Ausztria (Schlager, Gardos, Weixing)
5. Csehország
6. Fehéroroszország
...18. Magyarország

Három magyar vegyes páros jutott a 32 közé

Vegyes páros, a 64 közé jutásért:
Marsi, Opdencamp (magyar, belga) - Lundqvist, Olsson (svéd) 3:0 (8, 3, 6)

A 32 közé jutásért:
Fazekas P., Fazekas M. - Markovic, Erdélyi (jugoszláv) 3:2 (-6, 6, 4, -12, 10)
Pázsy, Lovas - Krivic, Bobetic (horvát) 3:2 (-9, 9, 10, -6, 10)
Lindner, Póta - Sirel, Morozova (észt) 3:0 (5, 5, 3).
Eloi, Gourin (francia) - Zwickl, Stumper (magyar, német) 3:2 (5, 6, -5, -9, 1)
Chila, Legay (francia) - Marsi, Opdencamp 3:1 (7, -8, 8, 8)

Szerda este női párosban a 32, női egyesben a 64, férfi párosban a 32, vegyespárosban pedig a 16 közé jutás a tét.

Korábban:

Eb-bronzérmes a magyar nőiasztalitenisz-válogatott

Mindent egy helyen az Eb-ről