A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Magyar Tenisz Szövetség idén beindítja a Raiffeisen Grand Prix sorozatot, amelynek négy állomásán együttesen 60 ezer dollár az összdíjazás, s a játékosok ATP-pontokat is szerezhetnek. A versenyeken a győztes 1950 dollárt és 18 ATP-pontot kap. A GP nyitó versenye április 28-án Miskolcon kezdődik. A távlati cél, hogy a bank támogatásával Magyarország 1 millió dolláros férfitornának is otthont adhasson.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"Célunk, hogy minél több olyan tornát rendezzük, amelyeken a magyar férfi versenyzők számára is lehetőség nyílik világranglistás pontok szerzésére. A Raiffeisen Grand Prix sorozat ezt szolgálja a sportág négy hazai fellegvárában, ahol kiváló utánpótlás-nevelő munka is zajlik: Miskolcon, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron és Sopronban" - mondta el a GP csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Berényi János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

"Magyarországon ebben az évben immár hét olyan férfiverseny lesz, amelyeken ATP-pontokat lehet szerezni, az elmúlt évekhez képest ez jelentős előre lépés, amire igazán büszkék lehetünk"- szögezte le Taróczy Balázs, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója. "A Raiffeisen Grand Prix négy, egyenként 15 ezer dollár díjazású versenyből áll. Az egyes állomásokon a főtáblán 32, a selejtezőben 64 résztvevő lesz, így biztosak lehetünk abban, hogy minden profi versenyeken játszani szándékozó játékosunk rajthoz tud állni" - tette hozzá a korábbi wimbledoni bajnok.

A sorozat záró, tulajdonképpen ötödik versenyén biztos a magyar siker: a négy állomáson legjobban szereplő négy magyar játékos és a 2003. november 1-i magyar ranglista négy legjobb játékosa adja majd ki a decemberi budapesti (helyszín a Szépvölgyi teniszcentrum) "mesterverseny" mezőnyét.

A sajtótájékoztatón dr. Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank Rt. vezérigazgatója figyelemre méltó bejelentést tett: amennyiben a bank nyeresége lehetővé teszi és Magyarországon igazán pezsgő teniszélet alakul ki, akkor lát esélyt arra, hogy mint Ausztriában, úgy Magyarországon is egy 1 millió dollár összedíjazású férfi tornához adja a nevét - és természetesen a pénzét.

A 2003. évi Raiffeisen Grand Prix állomásai:
április 28-május 4.: Miskolc
május 5-11.: Hódmezővásárhely
szeptember 15-21.: Kaposvár
szeptember 22-28.: Sopron

Fábik Tibor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!