Vágólapra másolva!
Michael Chang, minden idők legfiatalabb Grand Slam-tornagyőztese ezen a héten utoljára játszik Los Angelesben a Mercedes-Benz kupán - azon a tornán, amelyet 1996-ban és 2000-ben is megnyert. A 31 éves teniszező még Cincinnatiben lép pályára, majd augusztus végén a US Openen befejezi pályafutását.

Chang a 380 000 dollár összdíjazású viadal első fordulójában, kedden 6-1, 6-1-re verte honfitársát, Zack Fleishmant, s a második körben az 5. helyen kiemelt ausztrál Mark Philippoussisszal találkozik.

A visszavonuló klasszis tizenhat évet töltött el a teniszcirkuszban. 1987-ben minden idők legfiatalabb profi teniszezőjeként, 15 és fél évesen csatlakozott a mezőnyhöz, s azonnal nyert is egy meccset a US Openen. A következő évben, San Franciscóban megnyerte élete első profi tornáját, majd 1989-ben a történelem legfiatalabb Grand Slam-tornagyőztese lett, miután a Roland Garros döntőjében legyőzte a svéd Stefan Edberget.

Karrierje során 34 tornagyőzelmet aratott, és több mint 19 millió dollárt kasszírozott a tenisszel. A legutolsó tornagyőzelme a már említett Los Angeles-i volt ugyanitt, a UCLA stadionjában, három évvel ezelőtt. Azóta nem nagyon megy neki a tenisz, ezért is döntött most a visszavonulás mellett.

Ch. Gáll András

Mindent egy helyen az Eb-ről