Vágólapra másolva!
A 63 kg-os Bejczi Zsuzsa két nyert mérkőzés után, a 70 kg-os Mészáros Anett pedig a vigaszágra kerülve búcsúzott az oszakai olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.Mészáros kiesése azért is kellemetlen, mert a két kvótáért érkezett magyar küldöttség az egyik olimpiai indulási hely megszerzését tőle várta. Az athéni repülőjegyhez az első öt közé kell kerülni.

Bejczi előbb az azeri Zsabbanovánál, majd az amerikai Jividennél bizonyult jobbnak, de ezt követően kikapott a lengyel Rainczuktól. Mivel a folytatásban legyőzője is vereséget szenvedett, a magyar junior Európa-bajnok búcsúzott.

Az ifjúsági Eb-első Mészárosnak nem volt szerencséje, a súlycsoport egyik sztárja, az olimpiai és vb-ezüstérmes brit Howey ellen kezdett és kikapott. Riválisa azonban tovább menetelt, így Mészáros a vigaszágra került, ahol megnyerte első találkozóját az osztrák Schlagnitwett ellen. A kínai Csin Ton-kjától viszont kikapott, így neki sem sikerült kiharcolnia az olimpiai kvótát.

Szombaton négy magyar lesz érdekelt a vb-n: a férfiak között Braun Ákos (73 kg) és az Európa-bajnok Ungvári Miklós (66 kg), a nőknél Szabó Brigitta (57 kg) és Nagy Viktória (52 kg).

Eredmények, férfiak:
81 kg, döntő:
Florian Wanner (német) - Sergei Aschwanden (svájci) ippon

a végeredmény:
1. Wanner
2. Aschwanden
3. Krawczyk (lengyel) és Budolin (észt)

90 kg, döntő:
Hvang Hee Tae (dél-koreai)-Zurab Zviadauri (grúz) ippon

a végeredmény:
1. Hvang Hee Tae
2. Zviadauri
3. Honorato (brazil) és Kuharenka (fehérorosz)

nők:
63 kg, döntő:
Daniele Krukower (argentin) - Drulis Gonzalez (kubai) ippon

a végeredmény:
1. Krukower
2. Gonzalez
3. Van Harnier (német) és Scapin (olasz) ű

70 kg, döntő:
Ueno Maszae (japán) - Regla Leyen Zulueta (kubai) ippon

a végeredmény:
1. Uneo
2. Zulueta
3. Bosch (holland) és Böhm (német)

Mindent egy helyen az Eb-ről