A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Igazán nem mindennapi kardvívóverseny lesz a szombati Józsefváros-kupa, s ezt már a helyszín is sejteti: a pengeforgatók a Nemzeti Lovardában csapnak össze. Köztük a magyar válogatott színe java, s az 1998-as egyéni vlágbajnok olasz Tarantino is.

Az indulók között a férfiaknál ott lesz Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt, Fodor Kende és Lengyel Balázs, a nőknél Csaba Edina, Nagy Annamária és Varga Dóra; azaz a havannai világbajnokságra készülő kardvívóink közül csupán a szerdán bokasérülést szenvedett Nagy Orsolya hiányzik majd. A felsorolásból viszont kitűnik, hogy Nemcsik Zsolt az áprilisi Achilles-ín-szakadásából felépülve már teljes értékű harcos; igaz, tétért már régen vívott. Most itt a lehetőség, annál is inkább, mert a versenyre erős olasz csapat érkezik. Pástra lép az 1998-as egyéni világbajnok Luigi Tarantino, valamint az új hullámot képviselő, de már a fegyvernem jegyzett nevei közé számító Aldo Montano is. A nők mezőnyében pedig az idei bourges-i Eb-n aranyérmes Ilaria Bianco okozhat fejfájást.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezendő Józsefváros-kupán a nap során egyébként öt különböző versenyre kerül sor, a nőknél csak a felnőttek léphetnek pástra, míg a férfiaknál a gyermekek, a serdülők, a felnőttek és a veteránok is megvívnak egymással. A versengések között pedig látványosnak ígérkező vívó és lovas bemutatók szórakoztatják az érdeklődőket.

A program 9 órakor kezdődik, az asszók után 15 órától élménybeszámolóra, játékos sportvetélkedőkre kerül sor. A versenyek döntőit 16.30-tól rendezik, majd a programot gulyásparti zárja. A VIII. kerületi önkormányzat támogatásával a BSE rendezésében sorra kerülő esemény ingyenesen megtekinthető.

Fábik Tibor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!