A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Kiemelkedően jó évet zártak a magyar kajak-kenusok, miután összesen 30 arany-, 9 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek az esztendő különböző világversenyein. A legeredményesebb a négy vb-aranyat és egy összetett Világkupa-győzelmet arató Kovács Katalin volt. Az úszóknál Risztov Éva és Cseh László sikereitől volt hangos a világ(sajtó): előbbi három vb-ezüstje mellé két Eb-aranyat nyert a rövid pályás kontinensviadalon, míg Cseh 400 vegyesen vb-2. és rövid pályás Európa-bajnok lett.

Sport 2003 - mind megnézem!

Nem mindennapi eredménylistát mondhat magáénak a magyar kajak-kenuzás, hiszen a 2003-as év minden versenyét összegezve sportolóink összesen 30 arany-, 9 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek. Angyal Zoltán szövetségi kapitány két-három aranyérmet és összességében 35-45 olimpiai pontot remél a magyar kajak-kenu válogatottól a jövő évi athéni ötkarikás játékokon.

A gainesville-i síkvízi világbajnokságon 9 arany-, 2 ezüst-, valamint 2 bronzérmet nyertek a mieink, a komacui ifjúsági vébén pedig 7 első, 2 második és 5 harmadik helyet gyűjtöttek be. A felnőtt síkvízi Világkupa-sorozaton összetettben mindegyik színű éremből egy-egy darab jutott a magyaroknak, a valladolidi maratoni felnőtt és ifjúsági vb-ről 6 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot hoztak el, míg a gdanski maratoni Eb-n 7, 3, 4 volt a magyar medálok aránya.

Az év sportolója nem véletlenül lett Kovács Katalin, a vizek királynője négy aranyérmet nyert Gainesville-ben (k-1 500 és 1000 m, k-4 200 és 500 m), továbbá összetett Világkupa-győzelmet aratott, mellesleg a kajak-négyesben Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, valamint Bóta Kinga társaként valamennyi világversenyen veretlen maradt mind 200, mind 500 méteren.

A férfiaknál Vereckei Ákos (vb-ezüst - k4 1000 méter), Kolonics György (vb-bronz - C2 1000 méter; vb-ezüst - c4 200 m) és Kozmann György (vb-ezüst - C4 200 m; vb-bronz - C2 1000 m) remekelt.

Kellemetlen hír, hogy a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) két évre eltiltotta a versenyzéstől a hétszeres világbajnok Hegedűs Róbertet, akinek a szervezetében egy április 1-jén levett minta elemzése során szteroid nyomaira bukkantak. A versenyző bejelentette, befejezi pályafutását, pert indít kezelőorvosa ellen, s befejezi tanulmányait a Szegedi Egyetem jogi karán.

Visszatért a kajakpályára Birgit Fischer, Németország legeredményesebb olimpikonja, a hétszeres olimpiai bajnok, 27-szeres világbajnok klasszis 41 évesen még szeretne pályafutása hatodik olimpiáján indulni Athénban.

Ami a 2004-es eseményeket illeti: a magyar szövetség két olimpiai válogatót rendez, az elsőt május 1-2-án Szolnokon, a másodikat június 18-20. között Szegeden. A nőknél azonban már az első válogatón, a férfiaknál pedig akár a május 21-23. között sorra kerülő poznani Európa-bajnokságon eldőlhet, ki utazhat az ötkarikás játékokra (augusztus 23-28.). A maratoni vébére július 31-én és augusztus 1-én a norvégiai Bergenben kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!