A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető és a női válogatottat irányító Németh Ferenc is elégedetten értékelte a magyarok teljesítményét a vasárnap befejeződött kairói cselgáncs-világbajnokságon, amelyen Braun Ákos (73 kg) arany-, Ungvári Miklós (66) pedig bronzérmet nyert. Hadfi Dániel 100 kg-ban 7., abszolút kategóriában 9., Szabó Brigitta (63) 9. lett, míg a többiek - Burján László, ifj. Nagysolymosi Sándor és Mészáros Anett - helyezetlenül zártak.

"A sérülés miatt kidőlt Bor Barna és Rajcsányi Gergő távollétében is két bronzérem volt a célkitűzés, amelyet sikerült túlteljesítenünk, miután a csapat két idősebb és esélyesebb tagja ezúttal is hozta magát. Ákosban régóta benne volt ez a diadal, idén az Európa-bajnoki címével szenzációs évet produkál. Ungvári közelmúltbeli motorbalesete miatt nem volt százszázalékos állapotban, de nagyon szépen teljesített. Ami a többieket illeti, Burjánnal nem vagyok elégedett, nem azt hozta, amit kellett volna, a fiamra apaként büszke vagyok, edzőként pedig úgy érzem, az idén jó útra lépett, és 2007-re beérhet. Hadfi mindkét súlycsoportban bizonyított, U23-as Eb-aranya után példaértékű hozzáállásával belekeményedett a felnőtt mezőnybe" - fejtegette a kecskeméti szakember, hozzátéve: az Eb-re és a vb-re is a férfiakkal készülő Mészáros Anett teljesítménye az első mérkőzésén elszenvedett súlyos könyöksérülése miatt nem értékelhető.

Nagysolymosi hangsúlyozta, hogy a férfi szakág új szerkezete bizonyította helyességét, kinevezett szövetségi kapitány helyett jelenleg szétoszlik a munka a műhelyekre, így minden dzsúdóst saját trénere kísér el a viadalokra.

"Sajnálom, hogy a lányoknál csak hárman voltak a vb-n, ez a szakág a Paksra költözött Mészáros Eb-bronzát leszámítva 1999 óta nem bírt eredményt felmutatni világversenyen. Ezért javasoltam Tóth László MJSZ-elnöknek, hogy vezesse be a nőknél is a klubedzőkkel együttműködő szakágvezetői posztot, mert a mi példánk bizonyítja, hogy ez az eredményesebb út" - tette hozzá.

Németh Ferenc női kapitány Mészáros esetében kijelentette, hogy a 70 kg-os tehetség kikapott első mérkőzésén, azaz sérülésétől függetlenül is kiesett volna.

"A másik két lány közül a még csak 20 éves Szabót rettentő nehéz ágra sorsolták, a címvédő, a későbbi világbajnok, az olimpiai bronzérmes és a kétszeres Eb-győztes mellé. Az aranyérmes Licie Decosse Brigittán kívül mindenkit ipponnal vert, őt viszont mindössze egy kokával bírta legyűrni. Csernoviczki még junior korú, de támadó szellemben dzsúdózott, és kiváló erőnlétről tett tanúbizonyságot" - folytatta elemzését a tatabányai szakember.

A magyar küldöttség az Egypt Air menetrendszerű járatával kedden 15.15 órakor érkezik meg a ferihegyi repülőtér 2A termináljára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!