Vágólapra másolva!

Gyementyijeva biztosította helyét a vébén

Valamennyi negyeddöntő a papírformának megfelelően alakult az 585 ezer dollár összdíjazású philadelphiai nőitenisz-tornán, miután minden párharcból a kiemelt versenyző lépett a legjobb négy közé.

A győzelemnek valószínűleg a negyedik helyen rangsorolt orosz Jelena Gyementyijeva örült a legjobban, hiszen a cseh Kveta Peschke elleni diadal az elődöntő mellett azt is jelenti számára, hogy biztosította helyét a jövő héten Los Angelesben sorra kerülő WTA-világbajnokság nyolcas mezőnyében.

A 3 millió dollár összdíjazású idényzáró viadalon az orosz játékos mellett a belga Kim Clijsters, az amerikai Lindsay Davenport, francia Mary Pierce és Amélie Mauresmo, a svájci Patty Schnyder, valamint a címvédő Marija Sarapova és honfitársa, Nagyja Petrova lép pályára.

WTA-torna, Philadelphia (585 ezer dollár), negyeddöntő:
Mauresmo (francia, 3.) - Washington (amerikai) 6:3, 6:4
Gyementyijeva (orosz, 4.) - Peschke (cseh) 4:6, 6:0, 6:3
Petrova (orosz, 6.) - Sucha (szlovák) 7:5, 7:6 (7-5)
Vaidisova (cseh, 7.) - Raymond (amerikai) 6:4, 6:1

WTA-torna, Quebec (170 ezer dollár), negyeddöntő:
Arvidsson (svéd, 8.) - Vesznyina (orosz) 2:6, 6:4, 6:1
Bartoli (francia, 3.) - Perry (amerikai) 6:0, 6:4
Dechy (francia, 1.) - Dubois (kanadai) 2:6, 6:0, 6:0
Frazier (amerikai, 6.) - Nagyova (szlovák) 6:4, 6:1

A hetedik helyen kiemelt argentin Gaston Gaudio a negyeddöntőben kikapott a cseh Thomas Berdychtől a 2,1 millió euró összdíjazású párizsi versenyen, a Mestersorozat kilencedik, utolsó állomásán.

A tavalyi Roland Garros-győztes búcsújával a párizsi verseny elődöntőjébe már korábban bejutott horvát Ivan Ljubicic kvalifikálta magát utolsóként a jövő vasárnap Shanghajban kezdődő Mesterek Kupájára.

ATP-torna, Párizs (2 millió euró), negyeddöntő:
Berdych (cseh) - Gaudio (argentin, 7.) 7:5, 6:0

Mindent egy helyen az Eb-ről