A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Öttusa-Eb Budakalászon a futball-vb után

Az 1999-es budapesti világbajnoksághoz hasonlóan a jövő évi budakalászi kontinensviadallal is mércét szeretnének állítani az öttusasport hazai elöljárói, a július 13. és 18. között esedékes Eb szervezői.

A keddi sajtótájékoztatón Pécsi Gábor, a sportág itthoni szövetségének technikai igazgatója elmondta, eredetileg három helyszínre dolgoztak ki forgatókönyvet, végül azonban - mivel remek ajánlat érkezett - egy negyedikre esett a választás. A már meglévő budakalászi sportcsarnokban bonyolítják le a lövészetet és a vívást, közvetlenül mellette épül majd egy uszoda, a lovaglásra és a futásra pedig az Omszk-tó partján, a település labdarúgópályáin kerül sor. A létesítményeket Budakalász, illetve a GP Sport Kft. térítésmentesen bocsátja a szervező bizottság rendelkezésére.

A nemzetközi versenynaptárban korábban júniusnál szerepelt az Európa-bajnokság, de mivel akkor éppen a rendkívül nagy érdeklődést kiváltó labdarúgó-világbajnokságra figyelnek majd a sportrajongók, a döntéshozók végül is módosították az időpontot. Így a futball-vb-t követő héten csütörtökön kezdődik a HVB Bank-kupáért is zajló verseny a nők hagyományos küzdelmeinek selejtezőjével. Pénteken a férfiak kvalifikáló erőpróbáját rendezik, a hétvégén pedig a két döntőre kerül sor. A váltóviadalokat a következő hét első két napján bonyolítják le.

Kovács László, az Eb létesítményigazgatója a majdani uszodával kapcsolatban közölte: jelenleg egy hatpályás, 25 méteres mobilmedence kialakításában gondolkodnak, de korántsem elképzelhetetlen, hogy külső beruházók bevonásával egy 33 méteres medencét magába foglaló épített uszoda kerül a sportcsarnok mellé. Mindkét elképzelést támogatja a nagyközség önkormányzata - amint azt Harcsa Lajos polgármester jelezte.

Az biztos, hogy az egyes számokra - festői környezetben - 150 méteres sugarú körön belül kerül sor, ami - éppen az 1999-es margitszigeti vb óta - ma már szinte alapfeltétele a zökkenőmentes, sikeres rendezésnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!