Vágólapra másolva!
Vörös Zsuzsanna vasárnap bronzérmes lett az öttusázók budapesti idénynyitó nemzetközi versenyén. Olimpiai bajnoknőnk elégedett az évkezdésével, leszámítva a balul sikerült vívását.

Az UniCredit-kupáért kiírt fedett pályás viadalt a litván Donata Rimsaite nyerte 5648 ponttal, megelőzve az ugyanennyit elért, korábbi egyéni világbajnok olasz Claudia Corsinit. Kettőjük között az döntött, hogy a Syma csarnokban rendezett 3000 méteres futásban Rimsaite három tized másodperccel (!) megelőzte riválisát. Vörös Zsuzsanna 5488 ponttal lett harmadik, az ötödik helyről futott fel a dobogóra. Lövészetben a 3., vívásban csak a 21., úszásban a 4., lovaglásban a 10., futásban 3. legjobb volt a harminckét fős mezőnyben.

- Elégedett a bronzéremmel?- kérdeztük Vörös Zsuzsannát.
- Mindenképpen. Azt hiszem, elmondhatom, hogy jól sikerült az idénykezdésem.

- Valaki meglepte a mezőnyből?
- Nem, szerintem nem történt különösebb meglepetés.

- Ha külön-külön nézzük a számokat, hogyan értékeli a szereplését?
- Lövészetben a 180 kör nem rossz eredmény, hiszen egy 180 fölötti eredménnyel bármilyen versenyen előre kiegyeznék. Ráadásul az első négy lövésem nyolcas lett, aminek egyáltalán nem örültem. Igazából azonban a 748 pontos vívásom bosszant. A két fizikai szám, az úszás és a futás viszont kifejezetten jól sikerült, a 2:13 perces úszás és a 10:43-as futás általában csak versenyformában szokott összejönni. Lovaglásban egy akadályt vertem, s mivel az elmúlt öt héten alig ültem lovon, ennek az eredménynek is örülök.

- Vívásban mi volt a gond?
- Az, hogy pénteken este jöttünk haza egy spanyolországi edzőtáborból, ami ugyan történetesen vívóedzőtábor volt, de itt szellemileg nagyon elfáradtam. Ez a lövészetemen is látszódott. Szerencsére most egy könnyebb hét következik, aktív és passzív pihenőt is tartok, megpróbálok regenerálódni.

- Idén már kétszer voltak Spanyolországban edzőtáborozni. Látja a hozadékát?
- A fizikai számokban feltétlenül.

- Bár még csak most kezdődött a versenyszezon, foglalkoztatja már az olimpiai kvótaszerzés?
- Természetesen. Az Eb-n, majd a vb-n is lehetőségünk nyílik megszerezni a kvótát, de én ezzel semmiképpen sem szeretnék várni a világbajnokságig.

Fábik Tibor

Mindent egy helyen az Eb-ről