A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kovács "Vipera" Attila a Pro-Box Promotion május 4-i, szombathelyi bokszgáláján az amerikai Robert Frazier ellen teszi kockára IBO nagyváltósúlyú világbajnoki övét. A kihívó vasárnap óta hazánkban tartózkodik, és készül a péntek esti címmérkőzésére, amelynek kimenetele mindkét bokszoló további karrierjét döntően befolyásolja majd.

A profi pályafutása első világbajnoki címvédésre készülő Kovács "Vipera" Attila (20-1-0; 13 KO) az amerikai Robert Frazierrel néz farkasszemet. Rekordja tiszteletet parancsoló, hiszen 31 győzelme mellett mindössze 8 vereséget és 4 döntetlent jegyez, míg a kiütéses győzelmeinek száma tizenöt.

"Pénteken az embereket nagy meglepetés fogja érni. Remek, kicsattanó formában vagyok, kiváló, kőkemény nyolchetes felkészülés áll mögöttem. Jó a menedzsmentem, új edzőm van, Armando Munoz, szóval jó csapat vesz körül. Ki fogok állni a fickó elé, s olyan harcra kényszerítem, melyhez foghatóban még soha nem volt része" - fogalmazta meg elvárásait a kihívó.

A 33 éves öklöző számos nagy csatát megélt már, hiszen olyan sztárokkal küzdött, mint Roman Karmazin, Ronald "Winky" Wright vagy Felix Sturm. Igaz, ellenük pontozásos vereséget szenvedett, viszont a WBA korábbi váltó- és nagyváltósúlyú világbajnokát, Jose Antonio Riverát nagy csatában legyőzte.

"Van, amelyik meccset megnyeri az ember és van, amelyiket elveszíti. Ez része a profi ökölvívásnak, akárcsak az, hogy valaki a másik közönsége előtt lép ringbe. Az ellenfelet ki kell ütni vagy minden egyes menetet bebiztosítani, különben nem fog működni a dolog. Jött ellenfél az én közönségem elé is, és ugyanez volt a felállás" - válaszolta Frazier arra a kérdésre, hogy mennyire számít, hogy ezúttal távol hazájától, az ellenfele közönsége előtt kéne bizonyítania.

Az amerikai bokszoló a taktikáját nem akartam megosztani a keddi nyilvános edzésen megjelent újságíróknak, bár a várakozásairól annál készségesebben nyilatkozott.

"Nem fogok kifejezetten a kiütésre hajtani, azonban, ha lehetőségem lesz az idő előtti győzelemre, nem fogom elszalasztani. Többet nem szeretnék mondani a taktikáról, de az biztos, hogy jó kis péntek esti műsorra készülök, olyanra, mely után a magyar közönség mind a tíz ujját megnyalhatja. Megígérhetem, hogy a kedvencüknek egy nagyon kemény megmérettetésben lesz része. Itt vagyok, győzni jöttem, és nem fogok üres kézzel hazamenni. Ha meg kell halnom a ringben, akkor ez lesz Mr. Frazier haláltánca!"

A gála másik címmérkőzésén a WIBF-GBU légsúlyú világbajnoknője, Miló Viktóra, a világszervezet által kihívónak jelölt angol Shanee Martin (7-2-0) ellen bokszol, aki fizikailag roppant erős, harcos ökölvívó, s aki feladhatja a leckét a címvédő magyar lánynak.

A gála főmérkőzéseit a SPORT1 televízió Magyarországon és a környező országokban (20 órától) élőben közvetíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!