Vágólapra másolva!
Vardanjan Tigran a 44. helyen végzett a férfiak rövidprogramjában, s mivel a kűrjét már nem mutathatja be, ez egyben végső helyezése is a göteborgi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

Az első vb-jén szereplő, junior korú magyar versenyző 32,37 pontot kapott produkciójára, ezzel több mint 19 pontra volt a 24. pozíciót érő eredménytől, ami a kűr bemutatását lehetővé tette volna számára.

A legjobban meglepetésre a kanadai Jeffrey Buttle szerepelt, mögötte az amerikai Johnny Weir és a japán Dajszuke Takahasi következik. A címvédő francia Brian Joubert egy ugrását elrontotta, így csak a hatodik, míg a győzelemre szintén esélyesnek tartott svájci Stephane Lambiel az ötödik pozícióból várja a kűrt.

Az idei Európa-bajnok cseh Thomas Verner a negyedik helyről kezdheti meg a szombati programját. A verseny nyitott, az első és az ötödik között ugyanis kevesebb, mint három pont a különbség, de Joubert hátránya is mindössze 4,35 pont.

eredmények, férfiak, rövidprogram:
1. Jeffrey Buttle (kanadai) 82,10 pont
2. Johnny Weir (amerikai) 80,79
3. Dajszuke Takahasi (japán) 80,40
...44. Vardanjan Tigran 32,37

A szabadkorcsolyázásra szombaton kerül sor.

Az original program után vezető francia Isabelle Delobel, Olivier Schoenfelder kettős nyerte a jégtáncosok versenyét. A második helyen a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir páros, míg a harmadikon az orosz Jana Hohlova, Szergej Novickij kettős végzett. A Barta Krisztina, Tóth Ádám duó a 25. helyet szerezte meg.

eredmények, jégtánc:
1. Isabelle Delobel, Olivier Schoenfelder (Franciaország) 212,94 pont
2. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 208,80
3. Jana Hohlova, Szergej Novickij (Oroszország) 203,26
...25. Barta Krisztina, Tóth Ádám

Mindent egy helyen az Eb-ről