Vágólapra másolva!
Tovább folyik a nyomozás az egy hete elhunyt egykori bokszvilágbajnok, Arturo Gatti ügyében. A brazil rendőrség továbbra is úgy véli, hogy Gatti felesége ölte meg a bokszolót, de feltétezésként felmerült az öngyilkosság is.

A brazil rendőrök szinte biztosak benne, hogy a népszerű ökölvívót 23 éves felesége ölte meg, aki azonban tagadja a vádakat. A nő ügyvédje szerint lehetetlen, hogy ügyfele ölte meg Gattit, mert nem volt meg hozzá a kellő fizikai ereje.

Amanda Rodrigues első vallomásában azt mondta, szerinte férje öngyilkos lett. Eközben Arturo Gatti nővére szerint Rodrigues előre kitervelte a gyilkosságot, ugyanis korábban már többször is halálosan megfenyegette a bokszolót.

Anna Maria Gatti szerint Rodriguest kizárólag férje pénze érdekelte, és most mindent megtesznek azért, hogy a 10 hónapos közös gyermekük a Gatti családban nevelkedjen fel.

A Gatti búcsúztatására készülő rokonok közül többen is nevetésgesnek tartják az öngyilkosság felvetését. "Elképzelhetetlen számunkra, hogy öngyilkos lett volna. Ugyan mi vitte volna rá? Megvolt mindene, ami a teljes élethez kell, pénz, barátok, nyugodt háttér" - mondta Rocco Crispoe, a bokszoló sógora.

A nemrég visszavonult ökölvívó, Howard Grant is úgy gondolja, ki lehet zárni a halál okaként az öngyilkosságot. "Az egyetlen hely, ahol Arturo szívesen halt volna meg, az a ring. Nincs már közöttünk, de sosem fogjuk elfejteni. Nem lehet szavakkal leírni, milyen sokat tett az ökölvívásért az elmúlt évtizedben."

profiboksz.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!