A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Eb-terepszemlét tartottak Budapesten a LEN vezetői

Két napig Budapest vendége volt az európai úszószövetség (LEN) delegációja, melynek tagjai a jövő évi Európa-bajnoksággal kapcsolatos teendőkről egyeztettek a magyar szervezőkkel, többek között a családbarát jegyárakról, s a kezdési időpontokról.

Szakadáti László LEN-igazgató, Carlos Ramos koordinátor, valamint a LEN marketing-ügynöksége, a Community képviseletében Antoine Auer alapvetően az előkészületekről, a szálláshelyek elosztásáról és a tévéközvetítéssel kapcsolatos tervekről tárgyalt a Ruza József vezette szervezőbizottsággal.

A megbeszéléseken elsősorban azokról a területekről esett több szó, ahol változás vagy további javítás látszik szükségesnek a 2006-os, hasonló magyarországi eseményhez képest. Bár a LEN illetékesei továbbra is úgy beszélnek a legutóbbi budapesti kontinensviadalról, mint minden idők egyik, ha nem a legjobb Európa-bajnokságáról, magyar részről egyértelmű a cél: felülmúlni a három évvel ezelőtti eseményt.

Ennek érdekében az uszodai terepszemlén is több új ötlet vetődött fel a 2006-os tanulságokra alapozva - bár a helyszínek Budapesten nem változnak -, míg a hosszútávúszásnál egy későbbi vizit során tisztázzák a részletkérdéseket, az azonban már most biztosnak látszik, hogy a nyíltvízi viadalok 2010-es házigazdája, Balatonfüred jó választás.

A versenyzők mozgatása, valamint a tévéközvetítések érdekében a rövidebb, és főként másodpercre pontosan kezdődő eredményhirdetések szerepeltek többek között a fókuszban, de komolyan tervbe vették a korábban a teniszpályákon felállított sajtóközpont teljes áttelepítését a médialelátó és az úgynevezett Horthy-villa közé (ez az épület volt 2006-ban a szervező-bizottság főhadiszállása, de a MÚSZ vezetői azon fáradoznak, hogy hamarosan a szövetség állandó otthonává váljék).

Huszonnégy ország már teljes egészében lefoglalta a szálláshelyét: a fő célpontnak számító margitszigeti Danubius-hotelekért hatalmas volt a tülekedés, mindenki ide szeretett volna költözni, de például az igen nagy delegációval érkező brit csapatnak inkább a Béke Radisson nyerte el a tetszését (a két szigeti hotelben és ebben a szállodában már egyáltalán nincs szabad szoba).

Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője jelezte, az MTV továbbra is úgy számol, hogy közvetíti az Európa-bajnokságot, Szakadáti László pedig megígérte: a LEN minden segítséget igyekszik megadni, hogy 2010-ben is a 2006-oshoz hasonló szintű legyen a tévés produkció.

Amit már most tudni lehet: ha az EBU, az európai közszolgálati tévéket tömörítő társaság jóváhagyja, az úszóelőfutamok minden reggel 9.30-kor kezdődnek, a döntőkre pedig 17 órától kerül sor. A felek abban is egyetértettek, hogy a jegyárakat a családok pénztárcájához kell igazítani, az elsődleges cél ugyanis az, hogy minden egyes nap telt ház legyen augusztus 4-e és 15-e között a margitszigeti Széchy Tamás-komplexumban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!