Vágólapra másolva!
Internetes hírforrások szerint a korábbi WBO nehézsúlyú világbajnok, jelenleg cirkálósúlyban vitézkedő brit Herbie Hide váratlanul feladta az Európai Boksz Uniónál elfoglalt pozícióját, amely garantálta volna számára, hogy ő legyen az egyik, aki mérkőzhet a jelenleg betöltetlen kontinensbajnoki címért.

A visszalépés oka valószínűleg, hogy Hide, aki Krysztof Wlodarczyk után jelenleg második a WBC ranglistáján, a november 21-i hétvége után inkább egy nagyobb dicsőséggel kecsegtető világbajnoki meccsre pályázik. Hide és csapata jó irányba gondolkodik, hiszen könnyen elképzelhető, hogy Erdei Zsolt csak egyszeri kirándulásnak tekintette a cirkálósúlyú övszerzést és így le fog mondani a Fragomeni ellenében megszerzett címről - írja a profiboksz.hu.

Ez pedig azt jelentené, hogy nagy valószínűséggel a ranglista első két helyezettje, vagyis Wlodarczyk és Hide mérkőzhetne meg a betöltetlen trónért. Természetesen Hide címszerzési esélyei akkor sem rosszak, ha Madár marad a világbajnok, hiszen Fragomenivel ellentétben a remek felépítésű és óriási ütőerejű "Táncoló Romboló" nyomasztó fizikai fölényben lenne kettejük összecsapásán.

Krzysztof Wlodarczyk szerint egyébként "ismét elpontoztak egy meccset Németországban", szerinte Erdei nem verte meg Fragomenit. "Szerintem az olasz nyert, nála voltak a hangsúlyosabb ütések, Erdei nem tudott kárt tenni benne. Fragomeni mindig lassan kezd, de utána belelendül, ahogy most is történt. Mikor Melkomyan ellen bokszoltam Németországban, már akkor azt tapasztaltam, hogy nagyon nehéz nyerni ott, de ha kell, ismét elmegyek oda és megküzdök vele. Mindent meg fogok tenni azért a címért" - nyilatkozta a Diablo becenevű bunyós.

Mindent egy helyen az Eb-ről