Vágólapra másolva!
Szombaton este három év és hat címvédés után elveszítette WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét Robert Stieglitz. A korábban Balzsay Károlyt legyőző bunyósnak a korábbi IBF-világelső Arthur Abraham parancsolt megálljt Berlinben.

A telt ház előtt, remek hangulatban megrendezett német házirangadó számszerűleg szorosnak mondhatóan, összbenyomás alapján viszont elég egyoldalúan alakult. Stieglitz sem taktikailag, sem fizikálisan nem tudta érdemben felvenni a versenyt a pszichésen is jó napot kifogó Abrahammal, aki az összecsapás nagyobb részében irányítani tudta a küzdelmet.

A kihívó mind elsőszándékú, mind pedig kontraakciókból pontosabb és tudatosabb volt, ezzel szemben Stieglitz sok indított ütésre alapozott stratégiája közel sem működött olyan jól, mint a korábbi mérkőzésein.

A találkozó záró szakaszára szó szerint és átvitt értelemben is több sebből vérző Stieglitz - aki az összecsapás középső szakaszában volt igazán mélyponton - megsérülő jobb szemét a tizedik menetben a ringorvos is megvizsgálta, de végül nem kellett idő előtt befejezni a találkozót. A pontozóbírók egyhangúan, 116:112, 116:112, 115:113 arányban Abrahamot látták jobbnak.


Az örmény-német öklöző ezzel harmadik nekifutásra tudott világbajnoki címet szerezni nagyközépsúlyban azt követően, hogy korábban már birtokolhatta az IBF középsúlyú övét is.

A találkozó után Stieglitz nem jelent meg a sajtótájékoztatón, mégpedig a sérülései miatt. A 31 éves exbajnok az összecsapás alatt több helyen is felrepedt, így a találkozó után azonnal kórházba szállították.

Könnyen lehet, hogy a győztes a korábbi WBC-WBA világelső dán Mikkel Kesslerrel bokszolhat. Abraham győzelme után a BoxingScene.com-on megszólalt az örmény-német bunyós promóciójának vezérigazgatója, Chris Meyer: "Ez az összecsapás tényleg egy lehetőség, ha Kessler is ezt szeretné." A mérkőzés tető alá hozását megkönnyítheti, hogy mind Abraham, mind pedig Kessler a Sauerland Event promóció érdekeltségébe tartozik.

www.profiboksz.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről