5 étel, amit soha ne tegyünk airfryerbe

airfryer,Kolumbia
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Az airfryer többek között azért is ennyire népszerű, mert rengeteg étel elkészíthető benne minimális olaj használatával. Azonban akad néhány kivétel, amelyeket semmiképp sem érdemes a légsütőbe tenni, egy szakértő most elárulta, mi az az 5 étel, ami mindenképpen tiltólistás, ha airfryerről van szó.
Vágólapra másolva!

Azok, akiknek van légsütőjük, általában ódákat zengenek róla, ugyanis nem csak olcsóbb és jobb főzési mód, mint a hagyományos sütők de még kevesebb zsírt is kell használnunk hozzá. A légsütők népszerűsége az elmúlt években hihetetlen mértékben nőtt, de még mindig vannak olyan gyakori hibák, amelyeket sokan elkövetnek használatuk során – figyelmeztettek szakértők.

Akár mostanában tért át a légsütő használatára, akár egy megrögzött rajongó, aki évek óta mindenkinek az előnyökről beszél, akkor is fontos, hogy tudja, hogy ezek közül az öt ételt közül soha ne süssön a készülékben, helyette pedig válassza inkább a hagyományos sütőt.

Amint arról a Huffington Post is beszámolt, az első étel, amit kerülni kell, az a szószos tészta, ugyanis ezt semmilyen formában nem tudjuk elkészíteni a készülékben, mert egyszerűen kiszárítja a tésztát, amelynek pedig az a lényege, hogy igazán szaftos legyen. 

A szakértők ezután arra figyelmeztettek, hogy a szalonnát szintén ne a légsütőbe süssük.

 

szalonna
Fotó: Unplash /Michelle @Shelly Captures It

 A szalonna zsíros étel, légsütőben sütve a zsír lecsepeghet, füstöt vagy mindenféle zsírcseppeket okozhat szerte a sütőben. Emiatt a szalonna kevésbé az egyenletesen sül miközben rengeteg füst is keletkezhet

 – mondta Brenda Peralta receptfejlesztő.

A harmadik étel, amit soha nem szabad sütögetőben főzni, a friss zöldek, különösen akkor, ha valami olyasmit készítenek, mint mondjuk a kelkáposzta ropogós. Aki csinált már ilyet, tudja, hogy finomabb és egészséges alternatívája a hagyományos chipsnek, de a légsütő nem valószínű, hogy megbirkózik ezekkel, mert túl könnyűek, és a levegő csak úgy kifújja őket, ráadásul nem sülnek egyenletesen sem.

A szakértők azt is mondják, hogy ne fáradjon azzal, hogy sajtot süt a légsütőben, még egyszer, mert nagy valószínűséggel csak összevissza folyik majd.

A légsütő valójában NEM olajsütő. Amikor egy olajsütőben mozzarella rudat készítünk, azonnal külső kéreg képződik... Légsütőben ez nem történik meg, hanem csak egy ragacsos, sajtos rendetlenség lesz a vége.

 – magyarázta a ButcherBox kulináris igazgatója, Yankel Polak .

Végül a szakértők azt mondják, hogy ha valaki házi hamburgerre vágyik, ragaszkodjon a hagyományos sütőhöz, mert egy légsütő ezt nem fogja bírni. "A légsütők nem ideálisak vörös húsok grillezésére. A hamburger belsejét közepesen átsültre lehet sütni, de a külseje nem kapja meg azt a megfelelő pirítást ami egy hamburgernél fontos – figyelmeztetett Anna Vocino szakértő és szerző.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!