Vágólapra másolva!
Nagy küzdelemben (több szakértő és szurkoló szerint igencsak vitatható módon), de végül egyhangú pontozással védte meg 10. alkalommal a Bokszvilágszervezet (WBO) cirkálósúlyú világbajnoki címét a német Marco Huck.

A Sauerland Event 27 éves öklözője szombaton este Hallében lépett szorítóba, ellenfele pedig az előzetesen szinte teljesen esélytelennek kikiáltott korábbi WBA világelső, szintén német állampolgárságú Firat Arslan volt.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a találkozó nyitóperceiben még úgy tűnt, Huck a papírformának megfelelően, komolyabb probléma nélkül megoldja az aktuális feladatot, azonban Arslan a 2. és 3. felvonás körül magára talált, és fegyelmezett taktikájával kizökkentette a Szuperbajnoki címért is küzdő Huckot.

Ahogy telt az idő, egyértelműen kirajzolódott, hogy a fordított alapállású Arslantól korábban is megszokott, és most is alkalmazott zárt védekezésből induló stratégia nem ízlik a címvédőnek. A kihívó felütéseit rendre benéző - és vélhetően egy orrtörést is begyűjtő - Huck váltani próbált, és távolságot tartva, testre is dolgozva igyekezett megállítani a 42 éves Arslant.


A mérkőzés záró harmadában több szoros menetet is láthatott publikum, és bár kemény ütésváltásokban sem volt hiány az izgalmas összecsapáson, végül a pontozókra maradt a döntés.

A két angol bíró (Paul Thomas és Mickey Vann) egyaránt 115-113, az olasz döntnök (Giustino Di Giovanni) pedig 117-111 arányban - a helyi nézők heves tiltakozását kiváltva - Huckot látta jobbnak, aki ezzel megvédte címét és begyűjtötte 35. profi győzelmét.

Mindent egy helyen az Eb-ről