Vágólapra másolva!
Hideg verejtékben úszva ébredt a US Open-győzelme után Andy Murray, majd el kellett gondolkodnia, valóban megnyerte-e élete első Grand Slamjét, nyilatkozta a BBC-nek.

Andy Murray szeptemberben, már olimpiai bajnokként aratta élete első Grand Slam-győzelmét. A sikert azonban nem emésztette meg egykönnyen.

A gondok Wimbledon után kezdődtek, a Roger Federer ellen elvesztett döntő után Murray azt álmodta, hogy győzött, majd a sötétben laposakat pislogva kellett rádöbbennie, hogy kikapott.

Néhány nappal a US Open-döntő után viszont azt álmodta, kikapott. "Meg kellett kérdezni magamat: tényleg ez történt? Ekkor hasított belém, hogy tényleg megnyertem az első Grand Slamemet. Még mindig várom a trófea másolatát, ha majd megkapom, az végképp eloszlatja a kétségeimet."

Murray előtte négy GS-döntőt bukott el, edzője, Ivan Lendl ezért megkérdezte tőle, mitől fél. "Azt mondtam, aggaszt, hogy nem tudom, hogyan változna meg az életem, mert egyáltalán nem akarom, hogy megváltozzon. Lendl elárulta, ugyanezt érezte ő is, de mindössze annyi történt, hogy többen gratuláltak neki, jobb asztalokhoz ültették az éttermekben, és ingyen játszhatott az összes menő golfklubban."

Murray jelenleg az ATP-vébén szerepel Londonban, először teniszezik hazai közönség előtt az olimpia óta. Az első fordulóban 3:6, 6:3, 6:4-re legyőzte Tomas Berdychet. Szerdán Novak Djokoviccsal meccsel majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!