Vágólapra másolva!
Autós üldözés szenvedő fele volt Parti András kétszeres olimpikon hegyikerékpáros, akinek Budapesten a Soroksári úton ötvennel kellett menekülnie a vascsővel fenyegetőző támadója elől - számolt be a Bikemag.hu.

"Ma újabb leckét kaptam a hazai közlekedési morálból" - írta egy közösségi oldalon Parti András, aki a Soroksári úton haladt kerékpárjával, amikor mellément egy kisbusz, és valaki ráordított az ablakon kilógva, egy sörrel a kezében.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Partinak menekülnie kellett MTI/Kollányi Péter

"Én kissé elszoktam ettől, és amúgy is ez volt a második autós, aki veszélyeztetett öt percen belül, hát bemutattam neki. Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok túl agresszív az autósokkal szemben, még ha szabálytalankodnak is ellenem, de ez a helyzet megkívánta. Erre lelassítottak, megvártak. Én elmentem mellettük, mire elkezdtek jönni mögöttem, és folyamatosan dudáltak, ekkor már láttam, hogy egy 'intelligens' munkásbrigáddal lehet dolgom. Majd kikerültek úgy, hogy majdnem felkentek a szegélyre. Mivel hátszelem volt, a következő pirosnál eléjük kerültem, ekkor már egy vascsövet mutogatva előztek vissza, majd nem sokkal később megálltak, kipattant az egyik, és a vascsővel a kezében elkezdett felém futni. Szerencsém volt, mert kb. 50-60-nal tudtam menni a hátszél miatt, így a szembe sávba áthúzva ki tudtam kerülni. Ezek után már kicsit megijedtem, menekülőre fogtam a dolgot, és amint tudtam, eltűntem a szemük elöl."

Parti hozzátette: ha ezt egy amatőr bringással játsszák, nem biztos, hogy megússza. "Szerencsém volt, de felháborított, hogy milyen simán játszottak az életemmel, egy vascsővel akartak leütni, illetve autóval elcsapni."

Mindent egy helyen az Eb-ről