A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Londonban négyesben olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina három és fél hónapja várandós.

„Nagyon boldog vagyok, már most élvezem a terhesség minden pillanatát" - idézte a Kisalfold.hu Fazekast.

A győri színekben egyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok versenyző elmondta, éppen így tervezte a gyerekvállalást, a londoni és a riói olimpia között félúton. „A terhességem egy pillanatra sem zavart a versenyzésben, hiszen már a pihenő időszakot töltöttük, amikor jöttek a tünetek" - mondta Fazekas-Zur Krisztina. "Az edzésekkel persze most sem álltam le teljesen, ezekben a napokban például együtt úszom Győrben Jakabos Zsuzsival."

Férjével, az amerikai Rami Zurral nemsokára együtt repülnek Kaliforniába, a terveik szerint ott születik meg a gyerek is. "Kettős, amerikai-magyar állampolgár lesz és természetesen beszél majd magyarul is" - mondta Fazekas. "Úgy gondolom, ha minden rendben lesz, akkor másfél év áll rendelkezésemre, hogy tökéletesen felkészüljek a riói versenyekre. És talán a győzelemre is."

A napokban egy másik kajakos klasszis, Kovács Katalin is bejelentette, hogy babát vár. Fazekas és Kovács Kozák Danutával és Szabó Gabriellával tavaly Londonban olimpiai aranyérmet nyert K-4 500 méteren.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!