A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Djokovicot is megpróbálta beszervezni a bundamaffia

Novak Djokovic, tenisz
Serbia's Novak Djokovic drinks during a break in his men's singles match against South Korea's Chung Hyeon on day one of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 18, 2016. AFP PHOTO / SAEED KHAN
Vágólapra másolva!
A fogadási csalásokat jelző rendszer többször küldött bundázásra utaló jelet teniszmeccseken, mint az összes többi sportágban együttvéve. Nagyon úgy fest, a tenisz lett a manipulátorok kedvenc vadászterülete. 

Az Origo is megírta, hogy kirobbanóban van a tenisz történetének egyik legnagyobb botránya, bár az továbbra is kérdéses, hogy miért nem hoznak nyilvánosságra neveket a Buzzfeed és a BBC által végzett nyomozással kapcsolatban. A találgatások mellett szomorú tények azért már most is vannak.

A European Sports Security Association (Európai Sportbiztonsági Szövetség) jelentése szerint

az első három negyedévben 49 gyanús fogadást jelzett teniszmeccseken,

miközben az összes többi sportágban összesen 16-szor küldött jelzést. A 49 teniszügyet akkor értjük meg igazán, ha hozzátesszük, hogy futballal kapcsolatban összesen 11-szer jelzett a rendszer.

Sportfogadási szelvény Forrás: Facebook

A Telegraph úgy tudja, a negyedik negyedévben is hasonló adatokra lehet számítani, így minimum 70 bundameccset játszattak 2015-ben a világ teniszpályáin. A Tennis Integrity Unit (a tenisz tisztaságára ügyelő szervezet) hozzátette, a Betfair nevű fogadási oldal összesen 20, jelenleg is aktív játékos nevét csillagozta meg, az ő meccseikre érkezett a legtöbb gyanús fogadás.

Djokovicot is megkörnyékezték

A botrány kirobbanása után megkérdeztek az ügyről több játékost, és Novak Djokovic elmondta, 2007-ben őt is megkörnyékezték. A jelenlegi világelsőtől azt kérték egy szentpétervári tornán, hogy 100 ezer fontért cserébe bukja el a mérkőzését.

Novak Djokovic az AusOpenen reagált a hírekre Forrás: AFP/Saeed Khan

„Természetesen elzavartuk őket. Szörnyen éreztem magam az eset után. Hozzám nem is jutottak el, a stábtagjaimat próbálták becserkészni, de nem jártak sikerrel. Akkoriban sokat beszéltek ezekről az emberekről, de én már egy ideje sztorikat sem hallottam, engem pedig senki nem próbált beszervezni” – mondta Djokovic.

„Amúgy sincs bizonyíték semmire,

– tette hozzá a világelső.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!