Vágólapra másolva!
Rafael Nadal beváltotta fenyegetését, és beperelte Roselyne Bachelot egykori francia sportminisztert, aki márciusban azt mondta, a 14-szeres Grand Slam-győztes spanyol teniszező 2012-ben azért hagyott ki sérülést színlelve hét hónapot, hogy elfedje pozitív doppingesetét.

Rafael Nadal hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy beperelte Roselyne Bachelot korábbi francia sportminisztert, aki márciusban úgy nyilatkozott, négy éve a spanyol teniszklasszis doppingolás miatt hagyott ki hónapokat.

"Ezennel bejelentem, hogy rágalmazás miatt pert indítottam Roselyne Bachelot ellen. Az iratokat április 25-én benyújtottam a párizsi bíróságon” – nyilatkozta Nadal.

Rafael Nadal Forrás: AFP

Bachelot szerint a 14-szeres Grand Slam-győztes spanyol nem véletlenül volt „sérült” 2012-ben.

„Tudjuk, hogy Nadal hét hónapos sérülése egy pozitív drogteszt eredménye volt. Amikor az ember lát egy teniszezőt, aki hónapokat hagy ki, az pozitív doppingtest miatt van. Ez nem olyasmi, ami mindig megtörténik, de többször megeshet, mint gondolnánk.”

Nadal akkor a válaszában azonnal perrel fenyegetőzött, azt mondta, egy miniszter viselkedjen komolyan. „Be fogom perelni őt, és mindenkit, aki a jövőben hasonló megjegyzést tesz. Belefáradtam már ebbe” – nyilatkozta másfél hónapja.

Mindent egy helyen az Eb-ről