A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Október 29-én Manchesterben rendezik meg a Tyson Fury vs. Vlagyimir Klicsko nehézsúlyú boksz vb-címmeccset. Az új időpontot a bokszolók menedzsmentjei hozták nyilvánosságra, miután a júliusra tervezett visszavágót Fury sérülése miatt elhalasztották. 

Tyson Fury és Vlagyimir Klicsko menedzsmentje közölte, hogy október 29-én rendezik meg a két bokszoló vb-címmérkőzését, amelynek tétje a WBA és a WBO nehézsúlyú öve lesz. Az első meccset nagy meglepetésre Fury nyerte meg Németországban, az eredetileg júliusra tervezett visszavágójukat hivatalosan Fury sérülése miatt elhalasztották (hogy az ugyanaznap kirobbant doppinggyanúnak ehhez mennyi köze volt, nem tudni), most pedig Klicskónak az újdonsült címvédő hazájában, Manchesterben kellene visszavenni a koronáit.

Fury bevisz egy balost Klicskónak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

„Mindenki fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy összehozza a világbajnoki címmérkőzés visszavágóját Tyson és Vladimir között, és nagyon boldog vagyok, hogy most hivatalosan is megerősíthetjük, sikerrel jártunk – jelentette ki Mick Hennessy, a Fury ügyeit képviselő Hennessy Sports promóciós iroda főnöke. – A világ erre a nehézsúlyú mérkőzésre várt. Tyson promotereként meggyőződésem, hogy védencem a szurkolói előtt megvédi övét, és újabb emlékezetes estével ajándékozza meg a brit bokszszurkolókat."

Bernd Bönte, a Klitschko Management Group ügyvezetője persze az ellenkezőjében reménykedik: „A Klicsko-csapat nagyon boldog, hogy Fury halasztása után végre megvan az új dátum. Boldogok vagyunk, hogy a Manchester Arenában lesz a mérkőzés. Ez a világ egyik legjobb arénája, ahol már több nagyszerű összecsapást rendeztek. Tudjuk, hogy Vlagyimir október 29-én tökéletes állapotban lesz, és nagyon bizakodóak vagyunk, hogy visszaszerzi a nehézsúlyú trónt."

A Tyson Fury–Vladimir Klicsko mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!