Hosszú nagyon kíváncsi, hullámok okozták a magyarok vesztét

Hosszú Katinka
Windsor, 2016. december 9. Az aranyérmes Hosszú Katinka az ezüstérmes ukrán Darina Zevina (b) és a bronzérmes ausztrál Emily Seebohm között a windsori rövidpályás úszó-világbajnokság női 200 méteres hátúszásának eredményhirdetésén 2016. december 8-án. (MTI/AP/The Canadian Press/Paul Chiasson)
Vágólapra másolva!
A 200 háton Windsorban negyedik aranyérmét szerző, 800 gyorson pedig nyolcadikként záró Hosszú Katinka nagyon elfáradt, és kíváncsi, hogy hogyan bírja majd a 100 vegyest. Közben másik két magyar a hullámokkal küzdött a rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Hosszú Katinka az egész versenynapját értékelte az Origo helyszni tudósítójának: „Nagyon elfáradtam, hosszú napom volt. A 800 gyors úgy sikerült, ahogy. Volt már jobb, de nem akarok panaszkodni, örülök a 200 hát győzelmének, és persze nagyon biztatóak a 100 vegyes eddigi tapasztalatai.

mert elég korán szerepel a programban a 100 vegyes döntője."

A 200 hát után a dobogó Forrás: MTI/AP/The Canadian Press/Paul Chiasson

A magyar szövetségnek is hasonlókat mondott: „Úgy gondolom, eddig elég jól sikerült a világbajnokság, bár vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, de ez törvényszerű, amikor ennyi számot úszik az ember. A 800 gyors például nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de

Viszont most jön végre egy kis pihenő."

Shane Tusup és Hosszú Katinka az úgynevezett mixed zone-ban Kanadában Forrás: Origo

Verrasztó Evelyn 100 vegyesen nem jutott a döntőbe, csak 13. lett, szerinte az elejét kellett volna jobban meghúznia. „Hogy hol ment el a dolog? Lassan kezdtem, az első ötvenem nem volt elég gyors.

Végül is ezen múlott.

Nem akarom az eddigi számokra fogni ezt az időt, én sajnálom a legjobban, hogy nem tudtam 1 perc alá kerülni.

Verrasztó Evelyn elrontotta az elejét Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Laurence Griffiths

Földházi Dávid tovább úszta magát a 100 vegyes elődöntőjébe, de ott már nem tudott javítani, sőt, kicsit lassult a délelőtthöz képest, így a 15. helyen zárt. „Nem tudom, hogy mi lehetett a gond. A szélen, az egyes pályán úsztam,

Sajnálom, mert semmi olyat nem éreztem közben, hogy ez gyengébb lenne, mint a délelőtti úszás. Körülbelül minden úgy sikerült, hogy terveztem, azt gondoltam, gyorsabb vagyok, mint délelőtt. Ez most így sikerült, de nem vagyok elkedvetlenedve, megyek tovább."

Földházin (fehérben) kifogott a szélső pálya? Forrás: MTI/Illyés Tibor

Férfi 50 méter gyorson Lobanovszkij Maxim egyéni legjobbját beállítva 21.52-vel futamában az ötödik lett, összesítésben a 11. helyen végzett. „Megint a forduló... Nem rúgtam el magam eléggé, túl hamar jöttem fel a víz alól,

beleütköztem a hullámba, ez elég volt ahhoz, hogy lelassuljak.

Ebben a számban ennyin múlik. Nagyon dühös vagyok, a váltóban első emberként 21.41-et úsztam, azzal most döntős lehettem volna..." – értékelt Lobanovszkij.

Edzője, Petrov Iván csak annyit mondott: „Semmi vész, amikor tavaly Győrbe költözött Maxim, 23 másodpercet tudott. Most 21.4-nél tart,

és lesz ez még jobb.

Tizenegyedik egy olyan mezőnyben, ahol nem huszonvalahányan indultak, mint sok más számban, hanem százhatvanan. Ennek fényében azért ez egy elég jó helyezés."

Mindent egy helyen az Eb-ről