A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szeptember 27. lehet az új kezdés a Roland Garroson

Mutua Madrid Open - Day Eight Madrid 20190511 Caja Magica Rafael Nadal Spain Mutua Madrid Open SP 11 May 2019 SPORT Tenis ATP A. Perez Meca PRESS Deporte TENNIS ATP1000 Personality ATP Masters 1000 MASTERS
Rafael Nadal during the Mutua Madrid Open Masters match on day eight at Caja Magica in Madrid, Spain. May 11, 2019. (Photo by A. Ware/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Helyi sajtóhírek szerint további egy héttel elhalasztják a francia nyílt teniszbajnokságot, mely így szeptember 27-én rajtolhat el.

Az eredetileg május 24. és június 7. közötti időszakra kiírt Roland Garrost a koronavírus-járvány miatt kellett halasztani.

Március közepén a szervezők a szeptember 20. és október 4. közötti kéthetes periódust jelölték ki, pénteken viszont ezen is módosítottak a Le Parisien című újság riportja szerint.

A lap úgy tudja, ezzel a lépéssel a férfi viadalokat szervező ATP-nek és a női versenyekért felelős WTA-nak is nagyobb mozgásteret adnak egy új versenynaptár kialakításához. A La Parisien azt írja, amennyiben a New York-i US Opent nem lehet megtartani augusztus 31-től, akkor a szeptember 27-én rajtoló salakpályás Grand Slamet megelőzően Madridban és Rómában is lehetne tornát rendezni, melyek kiváló felkészülési lehetőséget adnának a Roland Garrosra.

A másik érv az, hogy a torna így nem ütközne a Tour de France országúti kerékpáros körversennyel, amely jelen állás szerint szeptember 20-án zárul Párizsban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!