A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem lesz zárt kapus a tenisz US Open

health pandemic disease Horizontal ILLUSTRATION LOGO SHADOW DOCUMENTATION-SELECTION TENNIS FLUSHING MEADOW TENNIS TOURNAMENT
(FILES) In this file photo taken on September 03, 2016, the shadow of an umpire is seen on the wall during the 2016 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York. - US Open organizers said on April 16, 2020, they are planning for the Grand Slam event to go ahead as scheduled and that an event without spectators is "highly unlikely" as the coronavirus pandemic continues. US Tennis Association chief executive Mike Dowse said nothing "is off the table" and a final decision on the fate of the event would come in June but having fans attend the event is still their goal. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
A teniszezők naptár szerint negyedik Grand Slam-tornájáról, a US Openről júniusban születik meg a végleges döntés, egy dologban azonban szinte már most biztosak a rendezők.

A Flushing Meadows-i verseny augusztus 31-én kezdődne, azonban a koronavírus-járvány miatt, melynek amerikai epicentruma éppen New Yorkban van, bizonytalanná vált, hogy meg lehet-e rendezni. A szervezők hamarosan felállítanak egy orvosi bizottságot, és annak tanácsai szerint fognak eljárni, amikor júniusban határoznak róla, hogy lesz-e torna, vagy sem.

Egy valami azonban biztosnak tűnik, mégpedig az, hogy nem lesz zárt kapus a US Open, amelyen 2019-ben 750 ezer néző követte a mérkőzéseket a helyszínen.

Ez nem igazán fér össze azzal, hogy ünnepeljük a teniszt, ugyanakkor ilyenkor is csak az egészségügyi kérdésekhez jutunk vissza, miszerint mi lesz a játékosokkal és a torna lebonyolításában résztvevőkkel" – nyilatkozta Mike Dowse, az amerikai teniszszövetség főtitkára.

A zárt kapus rendezés ellen szól, hogy ebben az esetben is több ezer ember dolgozna a helyszínen, és a szervezők ugyan a tévék felé teljesítenék a kötelezettségeiket, de ugyanúgy ki kellene fizetni a játékosokat, miközben le kell mondani a tetemes jegybevételekről, valamint a szurkolók által a meccsnapokon a büfékben és ajándékboltokban elköltött pénzekről.

Továbbra is él egy későbbi, őszi rendezés lehetősége, de az sem lenne éppen ördögtől való gondolat, ha a US Opent átvinnék a járvány által kevésbé sújtott Kaliforniába, ahol Indian Wellsben gond nélkül meg lehetne rendezni a versenyt.

A négy idei Grand Slam közül a januári Australian Opent megrendezték, a június 29.-július 12. között kiírt wibledoni verseny már biztosan elmarad, míg a májusi párizsi Roland Garrosra szeptember 20. és október 4. között kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!