Nézők nélkül rendezhetik meg szeptemberben a Roland Garrost

TOPSHOTS Horizontal ILLUSTRATION RAIN FRENCH TENNIS OPEN TENNIS COURT GENERAL VIEW HIGH ANGLE EMPTY PLACE
People hold their umbrella in the empty stands as rain falls on day eleven of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on June 5, 2019. (Photo by CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
A szervezők komolyan foglalkoznak a lehetőséggel, hogy szeptember második felében tervezett francia nyílt teniszbajnokságot a nézők kizárásal rendezik meg.

Erről Bernard Giudicelli, a Francia Teniszszövetség elnöke beszélt a Le Journal du Dimanche című francia lapnak nyilatkozva.

"A nézők nélküli rendezés legalább részben pótolná a gazdasági veszteségeket, például a tévés pénzek és a támogatók révén. De még nem született döntés, minden lehetőséget mérlegelünk" – mondta Guidicelli.

Idén már biztos, hogy nem kerül sor a wimbledoni angol nyílt bajnokságra, amelyet töröltek a szervezők. Ők nem vállalták a nézők nélküli rendezést, mondván annak is olyan költségei vannak, mint, ha nézők is lennének, miközben a jelentős jegybevételről le kell mondani.

Nem lesz nagy hangulat, annyi biztos Forrás: AFP/Christophe Archambault

Az év második Grand Slam-tornáját eredetileg május 24. és június 7. között rendezték volna, azonban a koronavírus-járvány miatt el kellett csúsztatni az eseményt, amely így szeptember végén kezdődthet. Hogy a rajt dátuma szeptember 20., vagy 27. lesz, az még nem dőlt el. "Nem sok különbséget jelent" – mondta erről a szövetség elnöke.

A későbbi dátum mellett szólna, hogy addigra lecsengene az augusztus 29. és szeptember 20. közé kiírt Tour de France országúti kerékpáros körverseny körüli felhajtás, valamint véget érne az augusztus 24. és szeptember 13. közé tervezett, várhatóan ugyancsak nézők nélküli US Open is,

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!